начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Съдебно дело срещу ЛИДЛ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебно дело срещу ЛИДЛ?

Мнениеот dhristov26 » 22 Авг 2016, 16:23

Здравейте, казусът ми е следния:
Със цинково-алуминиев спрей (от тези флаконите), който е закупен от Лидл стана инцидент, по-скоро при раздрусването, за да се разбие боята, спреят ми гръмна в лицето. Предполагам е бил дефектен, защото според указанията, трябва да се направи точно това - да се раздруса. Съответно очите ми се напълниха с боя и за известно време не виждах и щипеше ужасно. Пристигна линейка и бях откаран в очна болница. Там след промивки и прегледи докторът ми каза, че съм изкарал страшен късмет и ще се оправя, но според него трябва да съдя виновните за този дефектен флакон. Спреят е закупен от Лидл, те са вносители, а производител е немска фирма. Възможно ли е да заведа дело и да получа обезщетение и какъв е реда точно. Предполагам трябва да си извадя медицинско свидетелство и след това да се консултирам с адвокат. Някой има ли опит в подобна ситуация, за да ми даде съвет. Благодаря предварително. Можете да ми пишете и на и-мейл: mitaka_hristov@abv.bg
dhristov26
Нов потребител

Re: Съдебно дело срещу ЛИДЛ?

Мнениеот jhoro » 22 Авг 2016, 18:30

Така питате - така отговаряме.
"Възможно ли е?" - Да, възможно е. Но не е сигурно - нито единия, нито другия вариант.
Правилно сте се насочил - медицинско свидетелство (досега трябваше да го имате), адвокат, граждански иск, 1-ва инстанция - Районен съд, евентуално 2-ра и т.н. Заседания, разпити, вещи лица, такси, явявания, изслушвания, доказателства, експертизи ... Всяко едно - по реда си.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот dhristov26 » 22 Авг 2016, 20:31

Така, както ми го обяснихте, всеки нормален човек би се отказал. Благодаря на Господ, че не ослепях и се надявам да се възстановя, но просто нямам толкова време и възможности да тръгвам по тази трудна пътека. И все пак мисля да пусна жалба до КЗП, ако мога да предотвратя дори и един такъв инцидент, си заслужава.
dhristov26
Нов потребител

Мнениеот dikobraz » 06 Сеп 2016, 21:06

Здравейте, не правя реклама на фирма или продукт, но смятам, че именно за такива случаи е хубаво човек да има застраховка за злополука. Има и данъчно облекчение
Българина игнорира тези неща, но в определени моменти помагат. Твърдя от личен опит.
Иначе по темата - подкрепям мнението на жоро - трудно, но не невъзможно
dikobraz
Потребител

Мнениеот jhoro » 11 Сеп 2016, 15:23

Застраховка "Злополука" е едно от нещата, които е добре да ги има.
Другото - пак "застраховка", но елементарна и лична се казва предпазни очила. От известно време съм в България и ми прави впечатление, че почти никой не използва такива - независимо какво работи. В ЮК не те допускат до работа без такива.
jhoro
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ