начало

ПК на ВСС спря конкурса за апелативните прокуратури до произнасянето на съда ПК на ВСС спря конкурса за апелативните прокуратури до произнасянето на съда

Поръчителство заогребение при отказ на наследник

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поръчителство заогребение при отказ на наследник

Мнениеот faanny » 29 Юни 2016, 09:23

Пенсионерка с болно сърце съм. Живея сама. Имам дъщеря, за която не знам жива лие, спотайва ли се наблизо или е изчезнала... Има много починали в София, чиито останки няма кой да погребе, въпреки появата на наследници, следва отказ. Въпросът ми е как да бъда сигурна, че останките ми ще бъдат погребани ? Общината няма право да ме погребе при наличие на наследник. На кой да дам пълномощно и пари за погребение и как ще научат упълномощените за настъпилото събитие, за да погребат тялото ми ? :idea:
faanny
Младши потребител

Re: Поръчителство за погребение при отказ на наследник

Мнениеот faanny » 29 Юни 2016, 09:36

Така и не можах да поправя заглавието в рамките на 15мин., защото надписите са на английски. Опитах с налучкване, но за по-възрастни пенсионери е недостъпно, извинете за греяките :roll:
faanny
Младши потребител

Мнениеот faanny » 29 Юни 2016, 15:50

:roll: ехоооо, сто прочели и нито едно мнение :roll: Има ли хора тук :lol:
faanny
Младши потребител

Re: Поръчителство заогребение при отказ на наследник

Мнениеот borovinka » 29 Юни 2016, 17:20

Има, мила госпожо faany, но това, което пишете, е толкова тъжно, че няма какъв правен съвет да ви се даде, така че да се гарантира това, което искате.

От други Ваши публикации в lex.bg разбирам, че имате собствен имот, на който евентуално дъщеря ви ще бъде наследница един ден. Помислете дали няма начин да си осигурите достойни старини и гледане и издръжка срещу този имот от трето лице, различно от дъщеря ви. Уредете си нещата приживе.

И на последно място, но не и по важност, не мислете черногледо и за погребение. Пожелавам Ви да сте жива и здрава още дълги години и дано оправите отношенията с дъщеря си, за да сте спокойна вие като майка. Ако все пак не успеете, помислете за вариант да прехвърлите имота на доверено на Вас лице срещу издръжка и гледане.

Успех и бъдете здрава!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот faanny » 01 Юли 2016, 08:24

borovinka написа:Има, мила госпожо faany, но това, което пишете, е толкова тъжно, че няма какъв правен съвет да ви се даде, така че да се гарантира това, което искате.

От други Ваши публикации в lex.bg разбирам, че имате собствен имот, на който евентуално дъщеря ви ще бъде наследница един ден. Помислете дали няма начин да си осигурите достойни старини и гледане и издръжка срещу този имот от трето лице, различно от дъщеря ви. Уредете си нещата приживе.

И на последно място, но не и по важност, не мислете черногледо и за погребение. Пожелавам Ви да сте жива и здрава още дълги години и дано оправите отношенията с дъщеря си, за да сте спокойна вие като майка. Ако все пак не успеете, помислете за вариант да прехвърлите имота на доверено на Вас лице срещу издръжка и гледане.

Успех и бъдете здрава!

Благодаря мила "боровинка", вече се консултирах с адвокат. Аз съм позитивна, това са реалности, прекрасно лято :D
faanny
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ