начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Теч от горен етаж-решения?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Теч от горен етаж-решения?

Мнениеот racer » 11 Мар 2012, 23:04

Здравейте!
Имаме от известно време проблем с теч от горен етаж(панелен блок...).
проблема с времето се усложнява;в момента санитарния възел е практически неизползваем.
съседа над нас твърди,че проблем има и при него-т.е.,че теча идва от съседа над него.
въпроса е-аз как да постъпя?съдебен иск към съседа над мен или по-горния?
застраховка на жилището и след един месец да викам застрахователите че сега е протекло?
или някаква институция към която да се обърна?
Предварително ви благодаря!
racer
Младши потребител

Re: Теч от горен етаж-решения?

Мнениеот colomba » 13 Мар 2012, 03:06

И аз имах такъв проблем в панелен блок, партер и 8 етажа(бани) отгоре + още 8 бани на апартаментите от съседня вход, с които делим стена....всеки вика не е от мен и все над тях било - ходи търси къде тече. Бях се отчаяла, защото от тавана на банята вече валеше буквално "дъжд", а стената толкова се беше наквасила, че откъм спалнята окъсяваше аплика и той си светеше и при загасен ключ. Та електротехникът тогава ми даде пробван акъл - взимаш обикновени водни боички от тези, с които децата рисуват и ги почваш подред съседите до последния етаж щото може теча да е и от повече от една баня нагоре по веригата. При първия съсед изливаш оцветена с водните боички вода (примерно червена)колкото кофи трябват за всичките възможни отточни места -подов сифон, тоалетна, душ кабина, вана , мивка. Ако при теб не протече червено, продължаваш в следващия нагоре съсед - същата процедура в зелено...и т.н. докато установиш протеклия при теб цвят от кого идва :D
При мен не се наложи да изливам боядисаната вода - съседката отгоре, която също твърдеше, че не е от тях, като чу идеята на посещението се оказа, че мъжът й имал съмнение за едно вероятно място и последва 1 седмица здраво къртене отгоре :D
colomba
Младши потребител

Назад към Етажна собственост