начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС

Мнениеот avana » 07 Мар 2010, 22:59

ЗУЕС Чл. 11. (1) Общото събрание:

1. приема, изменя и допълва правилник за вътрешния ред;

Въпроса ми е:
Има приет от ОС правилник за вътрешния ред през 2007г. От тогава не е променяно и една запетайка по него. Голяма част от приетите в него точки противоречат на сега действащия ЗУЕС.
Например:
Пенсионери плащат 50% разходи за консумативи
Нищо не се говори за кучетатат
Деца до 6 години заплащат 70% от сумата за 1 член на семейство

Трябва ли да се съобразяваме с този правилник или управителя на ЕС е длъжен да свика събрание за приемане на нов правилник и до приемането на новия правилник стария има ли стойност и трябва ли да се спазва?

И като цяло може ли правилника да противоречи на ЗУЕС?
avana
Младши потребител

Re: Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС

Мнениеот kirile » 03 Апр 2010, 13:49

Не може да противоречи на ЗУЕС. Ако противоречи , не се прилага. Върховенството е на закона , а не на правилника. Трябва да премете новия правилник по ЗУЕС.
kirile
Потребител

Мнениеот sonya7 » 09 Апр 2010, 06:23

Добро утро!

Домоуправител съм на входа и проведох събрание, което се провали от страна на съседите. Исках да разпределим поравно разходите за асансьора, тъй като разбрах, че има хора, които го ползват, но не плащат и се уповах на закона, но някои съседи направиха един вид "саботаж" :roll: направиха на събранието и нищо не се прие. Искам да попитам какво мога да направя в този случай и как да постъпя? И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите? :|

Предварително ви благодаря!!!
sonya7
Младши потребител

Мнениеот anserk » 09 Апр 2010, 12:16

sonya7 написа:И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите?

А аз имам контра въпрос: как да притисна домоуправителя да не се отказва :roll: Едва убедих (близо месец ми отне) доктор-психиатър да стане управител на ЕС от 12 апартамента и 2 ателиета (заключени от собствениците от 15 год.). Преди време ми каза, че е готова на безплатни сеанси :mrgreen: с всеки член на ЕС, но това не впечатли никой, не че нямаме нужда :oops:
Преди дни дойде да ме пита как да се откаже! Да..., ама това никой не устройва ....
И аз не знам как да притисна психиатъра, да не се отказва... Пратих я при адвокат и тя ми се обиди :wink:
Само да добавя, че в рамка имаше правилник за вътрешния ред от 981 г., който свалих, защото вече нямаме "ленински" и "димитровски" съботници и събрания на ОФ :D
От мен е изготвянето на всички протоколи, декларации и т.н. по ЗУЕС (обещана помощ)!
anserk
Активен потребител

Мнениеот sonya7 » 10 Апр 2010, 11:32

anserk написа:
sonya7 написа:И дали мога да се откажа като домоуправител, тъй като не знам как ще ми издържат нервите?

А аз имам контра въпрос: как да притисна домоуправителя да не се отказва :roll: Едва убедих (близо месец ми отне) доктор-психиатър да стане управител на ЕС от 12 апартамента и 2 ателиета (заключени от собствениците от 15 год.). Преди време ми каза, че е готова на безплатни сеанси :mrgreen: с всеки член на ЕС, но това не впечатли никой, не че нямаме нужда :oops:
Преди дни дойде да ме пита как да се откаже! Да..., ама това никой не устройва ....
И аз не знам как да притисна психиатъра, да не се отказва... Пратих я при адвокат и тя ми се обиди :wink:
Само да добавя, че в рамка имаше правилник за вътрешния ред от 981 г., който свалих, защото вече нямаме "ленински" и "димитровски" съботници и събрания на ОФ :D
От мен е изготвянето на всички протоколи, декларации и т.н. по ЗУЕС (обещана помощ)!

Добър ден!
Ще ме посъветвате ли какво да направя, за да ги убедя, че всеки трябва да заплаща, а аз да не ставам пъдарин? Имам нужда от Вашата помощ като съвет, че май и аз ще изтръгна главата на комунистката със все гръбнак :twisted:
sonya7
Младши потребител

Мнениеот anserk » 10 Апр 2010, 12:19

sonya7 написа:Ще ме посъветвате ли какво да направя,

Първо: намерете поне още един съмишленик (да минава средната възраст и да може да се усмихва :D ).
Второ: напишете съобщението за събранието, протокола с една точка (при повече се объркват), като на мястото на датата в протокола има .........
Трето: разделете ЕС на "групи" в зависимост от "поносимостта" им към вас и колегата ви.
И накрая, от врата на врата. Ако някой се опъне - подгответе и писмо някакво до Кмета, който има право да наложи..... (хваща декиш).
Ето така ние (12 бр.в ЕС) проведохме и провеждаме събранията. Само не питайте за парите за ремонт! Всичките имат (не сме от бедните), но нали сме с BG МАНТАЛИТЕТ :D ( към бумагите има една подготвена искова молба до съда за събиране на дължимите вземания .... (минава с показване при нужда).Ако добавя, че имаме и един висш (ама много висш) магистрат за съсед. Имах надежда в него, ама няма брате, не го бр....ат за слива :lol:
Това е от мен! Трябва известна "артилерийска " подготовка преди атака!
Приятен ден и не се отчайвайте!
PP. Избягвайте да ги събирате на едно място, защото те и без това не могат да се гледат, камо ли да се понасят!
anserk
Активен потребител

Мнениеот sonya7 » 10 Апр 2010, 22:24

:lol: :lol: :lol:

Благодаря ви много!!!
sonya7
Младши потребител

Мнениеот kirile » 11 Апр 2010, 13:16

От три години съм управител и не съм излезъл от съдилищата ! Дори по съдебен ред не успявам да накарам хората да изпълняват задълженията си по закон. Като неудобен управител от две години искат да ме сменят , но не могат. Целта на смяната - прекратяване на вече заведени изпълнителни дела , като разбира се новият управител е длъжник по едно от тези дела. Принуден съм да обжалвам по съдебен ред избора на нов управител , за да успея успешно да довърша дейността си през тези три години. Какво ще кажете - един не иска да е управител , защото ангажимента и неприятностите са големи , а аз като последен самарянин се натискам да бъда ?!
kirile
Потребител

Мнениеот nikiboy » 11 Апр 2010, 16:40

Просто когато живееш "сред селяндури"... ( селянин е синоним на работлив човек, а не обида ) не може да живееш като човек.
Единия си тупа килима върху прането ти, другия му скимти кучето, третия недочува и му слушаш сериалите, четвърти обича да пие и пее след полунощ, друг като пие 100 грама с гостите си и става шеф на входа и всички трябвало да му се кланят...
живял съм във вход с 20 апартамент и във вход с 8. Разлика няма. Винаги има по един я наемател я пенсионер я идиот, който да създава някакъв вид проблеми.
Това е истината. Не правилник, не закон, Конституция да има за етажната собственост, селяндура си е селяндур.
nikiboy
Потребител

Мнениеот sonya7 » 12 Апр 2010, 11:32

Така си е, селяндура си е селяндур!!!

Засега не се отказвам, взех касовата книга заедно с касовата наличност в мене като домоуправител и явно ще се наложи и тази длъжност да изпълнявам, имам ли такова право ми е въпроса, защото очаквам обиди и нападки и то големи? Моите проблеми идват точно от едни наематели и една простачка пенсионерка.
А комбинацията е ужасна.
sonya7
Младши потребител

Мнениеот sonya7 » 12 Апр 2010, 11:34

И още един въпрос имам, правилника за реда на етажната собственост от 2002 г. по този начин отпада ли автоматично, след като е влезъл в сила закона за етажната собственост?
sonya7
Младши потребител

Мнениеот sonya7 » 14 Апр 2010, 14:22

Добър ден!
Ще ми отговори ли някой на въпросите ми, много е важно за мен!
Благодаря предварително.
sonya7
Младши потребител

Мнениеот anserk » 15 Апр 2010, 20:36

sonya7 написа:И още един въпрос имам, правилника за реда на етажната собственост от 2002 г. по този начин отпада ли автоматично, след като е влезъл в сила закона за етажната собственост?

Привет! Май малко хора сме минали по този ред :lol:
Тук от форума миналата година извадих "Примерен правилник за вътрешния ред в ЕС (по чл.11, ал.5 от ЗУЕС)", утвърден от Министър /А.Гагаузов/ - 37 члена и един параграф :roll: Такива ......има вътре, че явно е писан от отшелник, който живее в манастир. Без коментар.
По тази причина го съкратих, махнах тъпотиите, така че да се събере на формат А3. Оставих глобите и единствения парграф от ЗР (приет от ОС на ......). Копия 12 бр. и на всяка врата. Срок- 1 месец за възражения и допълнения. Да са чели, да са се консултирали. След месец- протокол на ОС с дата, подпис и ГОТОВО !Никой нищо не каза!
Ето това е челния ми опит в писане (редактиране) на правилници! Дали е законно, или не, кой да ти каже :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот kirile » 17 Апр 2010, 21:09

Вие сте добре , при нас този номер не минава , затова 3 години не мога да излезна от съдилищата и за съжаление продължавам. Мога да твърдя , че в цяла България съм управителят с най - богат опит , защото въпреки краткото време (в рамките на 3 години) ми се наложи да управлявам и водя дела по ПУРНЕС и стария ГПК , а от миналата година по ЗУЕС и новия ГПК. В момента обжалвам пред РС приетия от ОС Правилник за вътрешния ред , защото при нас мнозинството не прие Правилника на министър Гагаузов , а си състави и прие свой собствен , защото правилника на министъра не отговарял на условията на нашата ЕС , естествено съставения и приет Правилник напълно противоречи на ЗУЕС. Изобщо мисля , че в сравнение с моите проблеми , Вашите са цвете !
kirile
Потребител

Помогнете, моля

Мнениеот Гост. » 29 Май 2010, 21:56

Малкото, сплотено 8) , в този случай, общество( защото за разноски са все разединени) единодушно :evil: ме титуловаха "управител на ЕС" :| :x . ( репликата на съпруга да не ме избират, че скъпо взимам не хвана дикиш, ама след месец :lol: :lol:, като ги свикам ще го разберат!)

Отворена съм за идеи, литература и каквото се сетите относно ЕС( разбира се, сега ще изчета всички теми в този раздел, а детайлно потопяване в нормите на ЗУЕС е крещящо наложително.

Като за начало бих помолила за преработения/подобрен/съкратен...правилник на anserk. :oops:
Благодаря предварително.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот anserk » 29 Май 2010, 22:54

poli_g написа:...ме титуловаха "управител на ЕС"...

Честито и на слука :wink:
poli_g написа:Като за начало бих помолила за преработения/подобрен/съкратен...правилник на anserk.

Няма никакъв проблем! Във вторник ще го изпратя на ЛС, защото е на РС в офиса.
anserk
Активен потребител

Мнениеот kontrol » 29 Май 2010, 23:42

А може ли да го качите в dox, tranz.it или някоя подобна услуга за седмица, защото и аз в момента "модвам"/ "фризирам" нашия по новия закон. Тамън може да обменим опит.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2010, 23:46

:(
Благодаря, anserk, ще си активирам личните.

По повод идеята на колегата kontrol, пък и по навик от днес :) , гласувам " За" обмяна на опит.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот anserk » 29 Май 2010, 23:58

Ще го кача в dox, но няма много да ме плюете правистите :P
Сложих го в рамка при входа и много му се радваха (цветен е) :D :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот anserk » 01 Юни 2010, 13:15

@kontrol, пусни си ЛС, да ти изпратя обещаното!
anserk
Активен потребител

Следваща

Назад към Етажна собственост