начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Моля ви дайте съвет....

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля ви дайте съвет....

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 03:10

уважаеми колеги:)казвам колеги защото съм студентка по право..
случаят ми е такъв:имам компютър вкъщи,който изненадващо(и не толкова)преди
няколко месеца отказа дори да се включи.точно в този момент в квартала където живея дойде нова фирма за кабелен интернет и звъннаха и на моята врата да ми предложат услугите си..аз отговорих че нямам нищо напротив но моят компютър дори не може да бъде включен!те ми предложиха да го вземат с тях във офиса си и да го тестват.съгласих се и след около седмица им звъннах да ми кажат резултата.оказа се че е изгоряло дъното заради честите токови удари,които стават в моя квартал и казаха че са го били тествали на още 3 места където потвърдили повредата!аз обаче не обичам така и реших да си го взема от там и да го занеса на още едно място,за което познат ми беше казал.занесох го там и отново след седмица отидох като ми казаха,че компютърът ми за нищо не ставал всичко било изгорено и на всичкото отгоре съм им дължала 15лв. затова че докато го тествали изгорил някакво захранване ама те ми предлагали направо да го оставя там и без това не бачка,поне да продадат кутията че да си избиели парите.бяхме с приятелят ми,който вдигна страшен скандал и онея почнаха да го сглобяват.после пак го занесох в първата фирма като нищо не им казах ами им дадох парите да деистват-да сменят дъно и каквото трябва още.обаче на другият ден ми звънят и ми казват,че нищо не е на мястото си-хард диска не е същия аз все пак имам гаранционна карта със серийни номера,процесора изгорен,паметта сменена от 256(моята) на 32.............и така...написах жалба до районния,който като отидох все искаше да ме черпи кафе и да си говорим?!?та дадох показания,после приятелят ми,който винаги е бил с мен на тези места,но ченгето каза,че нищо не мога да очаквам,а в крайна сметка аз имах здрави части,които сега просто ги няма не мисля да давам два пъти пари за едно и също..и се оказа,че е практика на тея от онази фирма да правят тези неща...сега разбира се отричат казват,4е аз съм ги сменила нещата...крещят,викат...а това все пак не си ли е ЧИСТА КРАЖБА?????????????????????????????????????????????????????
Ще съм ви много благодарна тъй като адски съм прецакана и адски съм вбесена че така ме изиграха...даже и ми крещят?!???
Arrogance

Re: Моля ви дайте съвет....

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 10:42

Районния образувал ли е преписка? Напиши Жалба до Дежурния прокурор. Опиши детайлно настоящите и оригиналните комп. компоненти
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 11:43

e i kakvo shte postigna s tova?a v ikonomi4eska policiq da puskam li jalba?kvartalniq kaza da ne se nadqvam na neshto...ujas:( a v kraina smetka gre6kata znam 4e e donqkyde moq zashtoto sym go razkarvala napred-nazad ama toi razpita svidetelite koito potvyrdiha,4e ne sme go nosili drugade!
Arrogance

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 12:29

Щом е разпитвал свидетели, значи е извършил проесуално следствени действия. Съответно длъжен е да ги отрази в Преписката. Ако е с мнение за прекратяване - да е мотивирано.
Потърсете си познат прокурор. Може и да не "Дежурен".
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 12:32

poznat ne se se6tam...no predsedatelqt na sydiite v raionen syd varna mi vode6e edni uprajneniq i s nego se poznavam,moga da otida v priemniqt mu den toi da me naso4i,ili...?
Arrogance

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 12:35

Ами Даааааа................
nikilex
Потребител

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 12:38

За сведение, коя е въпросната фирма ?
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 15 Яну 2005, 13:22

какво значение има?...то свършила работата вече
Arrogance

Мнениеот nikilex » 15 Яну 2005, 13:26

За мое лично сведение. Явно учим и/или работим в един и същ Град.
nikilex
Потребител

Мнениеот Arrogance » 16 Яну 2005, 22:58

iskreno vi blagodarq za pomo6ta!bqhte stra6no otziv4ivi,4ak se 4udq koe po-napred da zapo4na da 4eta:)
Arrogance

Мнениеот enigma » 17 Яну 2005, 02:19

Истината е, че никой не иска да ти разбие студентските представи, че правната система работи и да ти обясни, че случаят ти е безнадежден от практическа гледна точка. Просто като сложиш на кантар сумата по иска и сметнеш разноските, времетраенето, скъсаните нерви и тотално неработещ изпълнителен процес - нормално решаваш, че няма смисъл да се занимаваш.
enigma

Назад към Взаимопомощ