1. По кой член от ЗЗД трябва да е искът?
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
2. Какъв ще е хонорарът на адвоката на Т. и К. по МРАВ? 440 лева за двамата или 440 лв. за единия и 440 лева за другия?
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
П.П.
Н. е получила заем от М., но М. е починал, а Т. и К. са наследниците на М..
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
|
|
ivan_lawyer написа:...
ilian_todorov написа:Н. дължи 3000 лева на Т. и К.. По чл. 415 от ГПК последните са задължени да предявят иск за установяване на вземането, тъй като Н. е направил възражение по чл. 414 от ГПК. Въпросите са ми:
1. По кой член от ЗЗД трябва да е искът?![]()
2. Какъв ще е хонорарът на адвоката на Т. и К. по МРАВ? 440 лева за двамата или 440 лв. за единия и 440 лева за другия?![]()
П.П. Н. е получила заем от М., но М. е починал, а Т. и К. са наследниците на М..
ivan_lawyer написа:Ми не ми стана ясно - ако теб те съдят не е без разлика, всеки от ответниците ако си набие хонорар - тоест - това е гадно - да те осъдят. Хонорара си го дължиш и ще те изплющят, затова питам. Ще съдиме ли някой или ще ни съдят.
Това е въпросът - от коя страна сме.
Абстрактно погледнато - хонорар-монорар, каквото се уговорите. Мисълта ми е - при 2 страни, ако те осъдят за два хонорара - дабъл-трабъл. Ако те съдят е едно, ако ти съдиш е друго.
ilian_todorov написа:Въпросът ми е съдът има ли право да осъди ответника да им заплати ...
jhoro написа:Я, къде бил ключа за ... палатката
ilian_todorov написа:Въпросът ми е съдът има ли право да осъди ответника да им заплати ...
А ти как мислиш - възможно ли е съдът да присъди недокументирани разходи? Само посочени?
А дали съответния адвокат ще издаде приходен ордер за сума, която не е получил?
И едно намигване (само с едното око) - броят се предимно получени средства, не дължими. Има и несъбираеми. Съдът хубаво ще присъди още 1/3 към основното задължение, ама ответника дали ще плати нещо изобщЕ?
Като в една друга тема - длъжника нямал нищо, ама кредитора чака - белким нещо се появи, че да си го прибере.
Господи - прибери си версиите.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 43 госта