начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Издръжка на дете навършило 18г в Германия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка на дете навършило 18г в Германия

Мнениеот lz1btr » 10 Яну 2024, 21:17

Здравейте въпроса ми е следния
Дъщеря ми вече е пълнолетна и живее с майка си в Германия но продължава да учи и са на джоп център
С майка и имахме уговорка да заплащам всеки месец по 100 евро което аз спазвах близо две години и понеже сега злобее че живея с друга жена иска от мен да заплащам по 200 евро иначе щяла да се обади в джоп центъра и да иска по висока издръжка и те да са ме съдели за по висока идръжка Дъшеря ми която както казах вече е над 18 г казва да не ги плащам въпросните 200 а да продължа както до сега да плащам по 100 забравех само да добавя че аз живея в БЪЛГАРИЯ и въпросните 200 евро не са малко пари за мен Въпроса ми е кой има право да иска по висока издръжка от мен дъщеря ми като пълнолетно леце или майка и без нейното съгласие може да поиска не ми се ще да се окажа с образувано дело и после запор на заплатата в България
lz1btr
Младши потребител

Re: Издръжка на дете навършило 18г в Германия

Мнениеот guest1 » 11 Яну 2024, 01:04

Здравейте.
Набързо намерих една статия, която даже е за Германия - Издръжка на членове на семейството

Преводът е малко тегав, но пък мен хич ме няма с немския.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Семейни казуси