начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Тормоз от съсед

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз от съсед

Мнениеот dimitar155 » 08 Юни 2018, 21:21

Надявам се темата е за тази категория. Проблемът е че съседа на мой познат прави неща, които не трябва да прави. Твърди че прави ремонт от година и половина(от както се е нанесъл в апартамента). Реално използва жилището за производствена дейност. Кове, чука, боядисва, трака, реже.. През нощта слуша силно музика и никой в съседство с него не може да спи. Полиция е викана повече от 30 пъти, но без резултат. Само му правели забележка и толкова. Само двата етажа под и над него го чуват. Сред тях има жени, които ги е страх от него, защото заплашвал. Имало и звукозаписи със заплахи. Въпроса ми е какво може да се направи по въпроса? Благодаря предварително.
dimitar155
Нов потребител

Re: Тормоз от съсед

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Юни 2018, 22:28

Трябва да се набие интелигентно и иначе има и искове по чл. 109 ЗС, който е неразбираем за съдиите.

Бой и така. В смисъл - бой.
Съчетано с институции.

Искът по чл 109 ЗС е почти неприложим.
Иначе е тежка артилерия.

За мен като адвокат със стаж тези случаи са неразрешими.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 10 Юни 2018, 19:06

ivan_lawyer написа:Трябва да се набие интелигентно и иначе има и искове по чл. 109 ЗС, който е неразбираем за съдиите.

Бой и така. В смисъл - бой.
Съчетано с институции.

Искът по чл 109 ЗС е почти неприложим.
Иначе е тежка артилерия.

За мен като адвокат със стаж тези случаи са неразрешими.

Да ти покажа протокол от РЗИ, в който пише как в 04:30 сутринта е установено, че от еди-кой-си апартамент на еди-кой-си адрес, се установява наднормен шум (С конкретни данни от замерването). Подпис - извършилият проверката инспектор и за свидетел - шофьора му. Да видим съдът какво пак ще намери за недоказано и неустановено... ... ... Напоследък забелязвам съдиите, че стават по-луди и от бабичките. Странна тенденция. Колкото по-явно, очевАдно и обсипано с доказателства е едно обстоятелство, толкова по-недоказано остава то за съдиите...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот ahrispa » 09 Окт 2018, 09:47

Здравейте!

Същият проблем имам и аз - вече от четири години е ясно, че лицето ползва жилището за производствена дейност, и то с незаконен характер. Полицията ме препраща в общината, общината - в полицията. Било си мой избор, че живея под него. Етажната собственост отказва да се занимава с него от страх.
Въпросът ми обаче е дали може да се претендира поне за някакви щети в съда, защото от силното тропане и мъкнене на не знам си какво стените ми вече са напукани и не мога да чакам да ми падне на главата.
(Въпросът с боя отдавна го обмислям, но засега не мога да намеря кой да свършитази работа).

Благодаря на всички отзовали се!
ahrispa
Младши потребител

Мнениеот tochotocho » 16 Ное 2018, 20:32

Питам? Как да го набием ИНТЕЛИГЕНТНО. Напр. Аз кучето го шамаросвам с руло от вестник. За този Мунчо това едва ли е респектиращо.! С тояга. Средна телесна повреда! Няма как , в кодекса няма нищожна телесна! А ако някоя от съпругите го ритне в ТОПКИТЕ ? Само болки и страдания, сега е много модерно, по цял ден ТВ-.ата само за това. Но ако го измъди, каква повреда е ? Нека да знаем, за да се контролираме до къде да стигнем. И никога УДАР по главата, независимо коя.
Може ли предварителна консултация с ПРОКУРАТУРАТА !
Моля, коментар от прокурор!
tochotocho
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 17 Ное 2018, 02:22

Аз кучето го шамаросвам с руло от вестник

Приемете извинението ми, че няма да се включа с ползотворен коментар по темата! Но горният цитат ми напомни един анекдот, та реших и тук да разведря обстановката: :wink:
Съдията пита;
- И вие подсъдими, твърдите, че сте ударил тъща си с вестник?!?
- Да, господин съдия така е. А от залата се чува:
- Аха да, но във вестника имаше загъната водопроводна тръба, гос'ин съдия...
nikodim77
Активен потребител

Назад към Етажна собственост