Здравейте,
бих желала да отворя тема със следният юридически казус:
По стечение на обстоятелствата изгубих оригинала на акта си за раждане. След като посетих есграон в гр. Сливен преди години вместо копие или дубликат на акта ми издадоха удостоверение за липса на граждански акт поради загубен том в службата със записи за годината през която съм родена и което е причината да не може да ми бъде издаден нов.
Години наред живях с идеята че акт няма да ми трябва но в последно време се оказва че не е така и се налага да търся решение на казуса по съдебен ред като заведа гражданско дело и да заплатя такса за адвокатски хонорар.
В тази връзка искам да попитам как мога да заведа претенция за нанесените ми неудобства и направените разходи по делото, малко над 300лв? В крайна сметка вината за загубата на този том не е моя, както и отговорността за съхранението на тези лични документи..
Моята адвокатка ми каза че не мога да имам претенции за съдебните разноски - вярно ли е и как е възможно?
Моля за компетентен съвет
Благодаря в адванс
- Дата и час: 11 Фев 2025, 15:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус относно издаване на акт за раждане
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус относно издаване на акт за раждане
Можете, кой ви каза, че не можете да търсите отговорност от общината за направените от вас съдебни разноски.
Сменете адвоката или й припомнете, че съществува един нормативен акт, наречен Закон за отговорността на държавата и общините за вреди. http://www.lex.bg/laws/ldoc/2131785730
Сменете адвоката или й припомнете, че съществува един нормативен акт, наречен Закон за отговорността на държавата и общините за вреди. http://www.lex.bg/laws/ldoc/2131785730
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Благодаря Ви много!Ще и кажа това.Защо и е да ме лъже,така или иначе,тя ще се явява на делото,но явно не знае законите.Хубава вечер!
- penkahristova
- Нов потребител
Здравейте,послушах Ви и потърсих мнението и на друг адвокат.И нейния отговор беше същият,не мога да търся обещетение от Общината.Не зная какво да правя.
- penkahristova
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|