начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Има ли начин да се противодейства?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли начин да се противодейства?

Мнениеот nora00 » 11 Авг 2016, 19:29

Здравейте, от 10 дни, в Дружеството, в което работя се обаждат от една софийска фирма за да ни предлагат реклама в някакъв бизнес каталог. Ние отказваме, но те не. На ден, по 10 пъти-буквално ни звънят. Днес, вече направо ни казаха, че понеже са индексирали, не къде на е, а в Гугъл (понеже били партньори), са ни изпратили фактура за 300 лв, която, като получим в офиса да платим на куриера.
Естествено, ще откажем пратката, но се питам, няма ли норма, която да ползваме превантивно с цел, да платят съдебни разходи и да се спрат
nora00
Младши потребител

Re: Има ли начин да се противодейства?

Мнениеот ezlatarev » 12 Авг 2016, 13:37

Тези хубавци да не са "Резон" ООД?
Много ми прилича на техните методи.
ezlatarev
Младши потребител

Мнениеот nora00 » 14 Авг 2016, 19:47

Не, не са Резон. Казват се Нител.
nora00
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Авг 2016, 22:19

Еми заплашете ги и вие. Кажете, че ще ги съдите и т.н. Мен БТК ми звъняха - тоест някакви псевдо мутри- СГ Груп - в момента са изтрескани на първа инстанция с 400 лева хонарар, тоест печеля от цялото слушане по телефона 400 лева. На една фирма наш клиент ѝ звъняха със същото и колегата направи огромен скандал, след което си свиха ушенцата. Не си спомням много добре какво беше направил но - беше ги залепил до стената. Само грозен скандал е истината.
Аз това им казах ва СГ Груп - да си измият краката и да си свалят маратонките - за да не ми миришат в устата. Те се учудиха по телефона от кол центъра. Викат - Ама Вие ли да си свалите маратонките, не викам - вие да си свалите маратонките, защото ще ви погълна - като змей. После се чувахме още няколко пъти - само се кискахме взаимно. Но дойде денят на разплатата. В съдебно заседание даже дойде съдебна охрана, но като видяха кой съм и слезнаха долу.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 15 Авг 2016, 11:14

ivan_lawyer написа: печеля от цялото слушане по телефона 400 лева.
Я дай линк, да видим как става.
fbr65
Потребител

Мнениеот teogeo » 15 Авг 2016, 11:25

fbr65 написа:
ivan_lawyer написа: печеля от цялото слушане по телефона 400 лева.
Я дай линк, да видим как става.

То, ако ставаше с гледане, кучето касапин да е станало :)
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 15 Авг 2016, 11:39

teogeo написа:кучето )
Не му трябва да става касапин. Но, все някой кокал ще отнесе.
fbr65
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Авг 2016, 01:40

http://legalacts.justice.bg/?CourtId=OQ%2BVMytl3GE%3D&CaseKindId=7JEfqzZexTA%3D&CaseNumber=yqIBFjSe4%2Fk%3D&CaseYear=b1I4DZ6AW3w%3D&ShowConnected=False&IsLuceneInUse=True&ShowResults=True&IsAdvanced=False

Не е нещо кой знае какво.
Проф. Кожухаров говори за искова претенция "нон-фацере", тоест въздържане от действие. Съседът ми свири на пиано от 2 следобед до 4. С какво да го задължа да спре - очевидно - с отрицателен (какво говоря всъщност) - с иск за въздържане от действие - провеждан от службата по изпълнение по реда на перманентните глоби.
Само такива неща.
Но скандалите вършат по-добра работа и от най-добрата съдебна структура.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ