начало

Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд

Съсед от долния етаж ми спира водата

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсед от долния етаж ми спира водата

Мнениеот teodora_peeva » 29 Фев 2016, 12:28

Здравейте,

не се харесваме със съседа от долния етаж и тенденциозно ми спира водата. Нямам представа дали има кран в жилището си за тази цел, но такова ми е предположението. Има ли такова право и как може да се провери, съответно при кого мога да се оплача от създалата се ситуация?

Много Ви благодаря за помощта предварително.

Поздрави,
Теодора
teodora_peeva
Нов потребител

Re: Съсед от долния етаж ми спира водата

Мнениеот ivanov_p » 29 Фев 2016, 17:45

Слизате на по-долния етаж и проверявате дали имат вода. Ако имат, а вие нямате викате комшията да види защо нямате и се сдобивате със свидетел. С друг или същия свидетел слизате при този дето спира водата и искате да я пусне, а след това давате на някой адвокат да ви напише тъжба за самоуправство.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 29 Фев 2016, 22:29

ivanov_p написа:Слизате на по-долния етаж и проверявате дали имат вода. Ако имат, а вие нямате викате комшията да види защо нямате и се сдобивате със свидетел. С друг или същия свидетел слизате при този дето спира водата и искате да я пусне, а след това давате на някой адвокат да ви напише тъжба за самоуправство.

Е много си черноглед, 'начи!
Съседът от долния етаж просто е намерил начин да накара Теодора да слезе ... на долния етаж :)
И да отиде не къде да е, а в банята .... :wink:
:P
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот teodora_peeva » 15 Мар 2016, 12:42

Здравейте,

изключително много ви благодаря за отговора. Проблемът е как да докажа, че го прави. Предположението ми е, че има кран в жилището си и бих завела дело, но не съм естествено 100% сигурна, защото не съм го виждала. Как може да се провери това? Отивам при адвокат, завеждам дело, но водата ми дотогава ще дойде. Ще тръгне ли някой да проверява жилищата дали имат кран в такъв случай? Знаете ли как стои въпросът?

Поздрави,
Теодора
teodora_peeva
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Мар 2016, 12:57

Здравейте ,
Най-добре се обърнете към вашия ВиК оператор.Те са длъжни да Ви доставят, отвеждат и евентуално пречистват вода.Опишете случая и поискайте проверка на какво се дължи спирането на водата.
ВиК имат право на достъп до водопроводната мрежа на съседа Ви и евентуално ако констатират неправомерно въздействие ще го премахнат и констатират с протокол.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот teodora_peeva » 15 Мар 2016, 15:17

Здравейте,

от Софийска вода ми казаха, че това не им влиза в работата, защото те са отговорни за водата до общия водомер. От общината пък ме посъветваха директно да се обърна към адвокат или да се действа по въпроса с домоуправителя, но реално какво може да направи домоуправителят - да влезе в жилището на съседа да види дали има кран? Предполагам, може да констатира липсата на вода при мен за разлика от при другите съседи, но повече от това? Изглежда ще трябва да се процедира по трудния начин, ако нещата продължават.

Поздрави,
Теодора
teodora_peeva
Нов потребител

Мнениеот redruby » 15 Мар 2016, 15:32

Бихте могла да напишете жалба до КЕВР. Това е органът, който се занимава по въпросите за цената и качеството на ВиК услугите.
redruby
Младши потребител

Мнениеот teodora_peeva » 15 Мар 2016, 15:45

redruby написа:Бихте могла да напишете жалба до КЕВР. Това е органът, който се занимава по въпросите за цената и качеството на ВиК услугите.

Благодаря много! Ще проуча тази възможност. Знаете ли случайно дали КЕВР има правото да влезе в нечие жилище, за да установи наличието на незаконен кран, примерно?

Поздрави,
Теодора
teodora_peeva
Нов потребител

Мнениеот redruby » 15 Мар 2016, 15:50

Е няма как да се влезне в чуждо жилише :) но може да се изисква съответната информация от "Софийска вода" - която на свой ред ще трябва да дава обяснения
redruby
Младши потребител

Мнениеот teodora_peeva » 15 Мар 2016, 15:52

Хм, да, но Софийска вода отговарят за доставките на вода до централния водомер за сградата, които са на лице. Оказва се, че няма друг начин освен чрез полицията.
teodora_peeva
Нов потребител

Мнениеот redruby » 15 Мар 2016, 16:06

Не съм сигурен. От КЕВР може пък и да правят проверки на място - трябва да разучите
redruby
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 15 Мар 2016, 16:40

За да спира водата - трябва крана да е на вертикалния щранг. Той, заедно с канализационния част са част от общите инсталации.
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
12. осигуряват достъп в своя самостоятелен обект или в част от него за извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата;
jhoro
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ