Здравейте,
Накратко, проблемът е следния - в погасителния план при подписването на ипотечен кредит е дадена сума, която трябва да се удържа всеки месец при дадена лихва. По договор има определени условия, които ако се изпълнят, лихвата следва да се намали с един пункт. Ако Банката промени лихвения процент трябва да предостави нов погасителен план. Проблемите са два: 1. въпреки изпълнените условия няма намаляване на лихвения процент; 2. Банката е повишила лихвения процент без да ме уведоми и без да ми е предоставила нов погасителен план.
Пуснах жалба, никой не ми отговори. Опитвам се вече почти месец да се свържа с някой, който да ми даде някакъв отговор - безрезултатно. Моля Ви, посъветвайте ме какво мога да направя.
Поздрави,
Анелия
- Дата и час: 12 Фев 2025, 11:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с Банка ДСК
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с Банка ДСК
aneliasp написа:Здравейте,
Накратко, проблемът е следния - в погасителния план при подписването на ипотечен кредит е дадена сума, която трябва да се удържа всеки месец при дадена лихва. По договор има определени условия, които ако се изпълнят, лихвата следва да се намали с един пункт. Ако Банката промени лихвения процент трябва да предостави нов погасителен план. Проблемите са два: 1. въпреки изпълнените условия няма намаляване на лихвения процент; 2. Банката е повишила лихвения процент без да ме уведоми и без да ми е предоставила нов погасителен план.
Пуснах жалба, никой не ми отговори. Опитвам се вече почти месец да се свържа с някой, който да ми даде някакъв отговор - безрезултатно. Моля Ви, посъветвайте ме какво мога да направя.
Поздрави,
Анелия
Нали не очаквате да ви пратя при месаря?
Правилната посока е да посетите адвокат.
Съжалявам за краткия отговор от моя страна, но той е изчерпателен.
-
Melly - Старши потребител
Жалбата няма да ви помогне по никакъв начин. Подобни проблеми с банките има по почти всеки кредит. Решават се само по един начин - с дело. Така, че ако ви се занимава, отделяте необходимите средства и нерви и при адвокат. Ако не, стискате зъби плащате каквото ви искат.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Да, вероятно ще трябва дело. Но все пак-жалба до БНБ, до омбудсмана,до КЗП, вижте как действа Пламен Стоянов , въпреки,че има проблем с друга банка-свързан също с ненамаляване на лихва http://plamen1967.wordpress.com/myloan/. И заповядайте във фейсбук групи по темата-не сте единствена -например в групите-да спрем рекета с лихвите, срещу безобразията на банките, за банките и хората и др . Споделете проблема си и там-не сте сама срещу баМките
- enter
- Потребител
Аз лично, като прочут борец за правдини, бих предложил за сега да плащате, като за всеки случай ги уведомите за извършените от тях нарушения на договора с молба да се отстранят. Хубаво е да се направи от адвокат, но да не вземете да търсите някой честен. Та си плащайте докато не изплатите кредита или докато те не ви погнат, после ще делим печалбите.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря ви за отговорите! Явно ще трябва да се съдим. Ще се радвам, ако можете да ми препоръчате адвокат. Другото, което много ме интересува защото не ми се е налагало да сега да стигам до съд, какви ще са разходите (ориентировъчно) за адвокат и за завеждане на дело?
- aneliasp
- Нов потребител
Явно ще трябва да се съдим.
Защо?
- ivanov_p
- Активен потребител
Защото не виждам друг начин да си върна надвзетите пари.
- aneliasp
- Нов потребител
Нека се понатрупат, какво ще вземате сега? Да стане добра сума, тогава ще се съдите и ако извадите изп.лист ще го купя на добра цена. Ако загубите делото така или иначе ще плащате каквото ви искат, но ако спечелите е добре да вземете колкото се може повече.
- ivanov_p
- Активен потребител
Има ли някаква давност за това?
- aneliasp
- Нов потребител
Пет години, но не прекалявайте.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря!
- aneliasp
- Нов потребител
ivanov_p написа:Нека се понатрупат, какво ще вземате сега? Да стане добра сума, тогава ще се съдите и ако извадите изп.лист ще го купя на добра цена. ...
Само не се вързвайте на това. Сумите по такъв изпълнителен лист се събират за няколко дена. Хванете адвокат, а банката ще заплати и неговия хонорар. Да го продадете, на практика означава да се откажете от част от присъденото.
А таксите по евентуално дело зависят от материалния интерес. При всички положения ще дължите 4 % д.т.+ около 200 лв. за експертиза /ако се наложи такава/+ адвокатски хонорар.
advokat.k.krastev@gmail.com
- kdkrastev1234
- Потребител
Да го продадете, на практика означава да се откажете от част от присъденото.
Младо зелено!
- ivanov_p
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|