начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Дистрибутор - Каталожна търговия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дистрибутор - Каталожна търговия

Мнениеот skb57 » 15 Мар 2014, 10:06

Здравейте ,
Дистрибутор съм на една фирма за козметика, парфюми и т н ..
Въпроса ми е как мога да продавам нейната стока без касов апарат? а съм фирма но нямам касов апарат
но Диструбутор съм като частно лице а не като фирма ? Имам само складова разписка за стоката , а ако някой клиент поиска фактура и касов бон? Примерно продавам в офиса на някоя фирма и данъчен инспектор ми поиска някакви докумунти ...фактура , касов апарат и т н ??? За мен е важно да съм данъчно изправен !
skb57
Нов потребител

Re: Дистрибутор - Каталожна търговия

Мнениеот chandra » 26 Мар 2014, 14:03

Лично според мен, в момента не сте изрядни! Доколкото ви липсва счетоводна отчетност въобще. Според мен трябва да се регистрирате като търговец, най-добре е ЕООД, да регистрирате касова апарат и така. Другият вариант е самата фирма, чиято козметика продавате, да издава фактура или касов бон, но пак трябва да уредите статута си на консултант-продавач и съответно да имате поне граждански договор с тях, да се регистрирате в НАП като самоосигуряващ и да внасяте осигуровки и данък на това, което ще получавате като % от продажбите.
chandra
Потребител

Мнениеот iliana88 » 26 Мар 2014, 18:29

Не е нужно в случая да се регистрира ЕООД - дори е неизгодно. Приемам хипотезата, че годишният оборот не надвишава 50 000 лв. като най-вероятна. Можете да работите като упражняващ свободна професия или да регистрирате ЕТ. Подавате патентна декларация и регистрирате касов апарат. За по-подробна информация се обърнета към експерт-счетоводител, а не към юрист. Считам, че ще получите по-точна информация
iliana88
Младши потребител

Мнениеот chandra » 27 Мар 2014, 13:56

Мхм, пък с неограничената отговорност на ЕТ-то е много изгодно...
chandra
Потребител

Назад към Търговско право