начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

развод и делба на имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод и делба на имот

Мнениеот tarsa4ka_ » 20 Окт 2013, 17:47

Добър ден малко съм некомпетентна за това се допитвам до вас става дума за следното:Аз съм пълнолетна гражданка нямам братя и сестри.майка ми и баща ми се развеждат в момента има един имот тоест къщата където живеем та къщата е предписана на баща ми от баба ми която е жива чрез гледане но завещанието е писано по време на брака им та въпросът ми е може ли майка ми да прредяви имуществено дело ако баба ми един ден се спомине ще има ли дял макр и след развода им или баба да разваля завещанието докато е време??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!
tarsa4ka_
Нов потребител

Re: развод и делба на имот

Мнениеот sunrise » 20 Окт 2013, 17:51

Това , което сте написали е пълна безсмислица. Завещание е едно, а договор за гледане и издръжка съвсем друго. Ако се касае за второто и е по време на брака, майка Ви има право на половината.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tarsa4ka_ » 21 Окт 2013, 08:34

Моля простете моята некомпетентност до сега никога не ми се е налагало и не съм се слбъсквала с абсолютно нищо подобно да става дума за договор за гледане който включва баща ми да покрива всички нужди на баба ми (храна лекарства ток вода идр.) и след смърта и той да придобие имота,но когато е ходил при адвокатката по бракоразводното дело му е казала че все още жена му има право на половината от имота,но ако баба ми която е жива развали този договор тогава как стоят нещата
tarsa4ka_
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Окт 2013, 08:46

При разваляне се връщат нещата обратно - ретро-действие. Собственик става баба Ви, пък там за разходваното има други подробности.

Но трябва се води дело, по което ще се явяват и майката и бащата срещу бабата. Трябвало е да впишете възбрана и т.н. от името на бабата. На каква фаза е развода?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 21 Окт 2013, 08:59

tarsa4ka_ написа:Моля простете моята некомпетентност до сега никога не ми се е налагало и не съм се слбъсквала с абсолютно нищо подобно да става дума за договор за гледане който включва баща ми да покрива всички нужди на баба ми (храна лекарства ток вода идр.) и след смърта и той да придобие имота/имота се придобива още докато е жива баба Ви, но пък си е запазила правото на ползване вероятно/,но когато е ходил при адвокатката по бракоразводното дело му е казала че все още жена му има право на половината от имота,но ако баба ми която е жива развали този договор тогава как стоят нещата

/Ако развалят договора, всеки ще следва да върне това , което е получил. Но развалянето на договора не е толкова просто и не зависи от желанието на страните, а от това, дали са изпълнявали задълженията си по договора/.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tarsa4ka_ » 21 Окт 2013, 15:00

Сега е заведен в съда получена е призовката и е определна дата за вход на бракоразводното
tarsa4ka_
Нов потребител

Назад към Семейни казуси