начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

бях писала за "Такси подръжка на сграда" МОЛБА ЗА ПОМОЩ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: бях писала за "Такси подръжка на сграда" МОЛБА ЗА ПОМОЩ

Мнениеот kirile » 18 Дек 2011, 13:21

Прочетете ЗУЕС с измененията му от юни 2011 г. Там точно е описано по какъв начин и от кого се сключват такива договори и действайте по настоящия закон.
kirile
Потребител

Мнениеот simonetka » 18 Дек 2011, 13:40

Нашия комплекс е от затворен тип ,но се води със статут на ателиета. Може ли този закон за ЗУЕС дасе прилага в такива случаи.
simonetka
Нов потребител

Мнениеот trando58 » 18 Дек 2011, 19:47

Понеже гледам,че пишете едни и същи неща в две подтеми,ще Ви отговоря тук. Първо вижте си договорът.В него няма начин да не е описано по какъв начин се прекратява.Това,че когато сте го подписвали,не сте го прочели,си е Ваш проблем.Щом сте имали пари да закупите имот в такава ЕС,да бяхте дали и някой лев на адвокат да Ви разясни нещата и да Ви посъветва едно-друго.Това,че договорът не е нотариално заверен е най-малкият проблем. Същото е за това,че не бил влязъл в действие ЗУЕС,ами тогава имаше ПУРНЕС и нещата не са много по-различни. Дали са ателиета ,офиси,мансарди и т.н.т. няма значение - всички са в режим на ЕС и подвластни на разпоредбите на закона. Съберете си събрание и ако имате мнозинство,си сменете фирмата за поддръжка.Но пак казвам,погледнете си хубаво договорът,защото щом инвеститорът е тръгнал да Ви съди,как си мислите? Че той има най-малко пет адвоката зад гърба си и едва ли ще тръгне само на емоционални схватки. Ще плащате биля и отатък.За толкова години,с лихвите,майка ви жална.Кво правихте до сега ,че не си разрешихте проблема?Чакате краят на света ли? Ми ,че той е чак 2012г. :mrgreen:
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Дек 2011, 08:39

big_67 написа:Е нали затова има ЕСГРАОН. Това означава ли, че ако имам три имота и ме съдят на трите, известията ще получавам на всеки поотделно?Сега се сещам, че те освен име и този адрес , който сме оставили, нямат нито ЕГН, нито данни от лична карта. Без тези реквизити може ли да се заведе иск?

Чакаме да видим докъде стигнаха нещата с изпълнителният лист :D и дали Ви осъдиха да лащате.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот big_67 » 21 Дек 2011, 09:56

Не засега нищо.След консултации с няколко адвоката, чакаме изпълнителния лист на адреса на който живеем. Поне не сме получили нито призовка , нито известие.Получихме и-мейл от фирмата която поддържа имота. Питаха ни каква сума сме съгласни да плащаме. Ние им отговорихме и до тук.
big_67
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Дек 2011, 10:30

big_67 написа:Не засега нищо.След консултации с няколко адвоката, чакаме изпълнителния лист на адреса на който живеем. Поне не сме получили нито призовка , нито известие.Получихме и-мейл от фирмата която поддържа имота. Питаха ни каква сума сме съгласни да плащаме. Ние им отговорихме и до тук.

:D Те нямат файда да Ви съдят ,защото ще им лъснат техните бакии и може и съда да ги отстрани от комплекса .А щом не живеете там единствената сума за която биха претендирали е за фонд ремонт и обновление но и съм сигурен ,че тя не е посочена на ОС и не е в договора.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот big_67 » 13 Авг 2012, 15:39

simonetka написа:Здравейте, искам да се включа към тази тема, понеже моят проблем е подобен. Имам сключен договор за подръжка на комлекс затворен тип с инвеститора на комплекса. Договора е от 2006г,като сградата е пусната за използване от 2008г, като за тази първа година платихме подръжката. След като видяхме че не се извършват качествени услуги преустановихме плащанията. Миналата зима се опитахме с част от другите собственици да направим общо събрание. Целта натова събрание беше да се вземе решение дали да се предоговорят договорите за по-малка сума или да си изберем друга фирма , която да ни обслужва. Но нямаше никакъв успех, понеже инвеститорът започна да заплашва със съд собствениците , които имат сключен договор с него. сега имаме заведен иск от негова страна за дължимите такси за минал период и съответните лихви. Питането ми е следното: след като нашия договор е от 2006г и след това влиза закона за ЕС, дали имаме право да го развалим , понеже не е нотариално заверен. Както и дали може да се разглежда проблема по този закон.
Благодаря предварително.

Здравейте , какво се случва с вас ? Осъдиха ли ви ? Съда какво решение взе? Нашата сага продължава, досега само ни заплашваха, но сега са наели четирима адвокати и си мисля, че ще ходим вече на съд, а какво ще се случи не знам. Ще съм ти благодарна , ако споделиш мнение.
big_67
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Авг 2012, 16:10

:D Като гледам никий учен не ти е отговорил . Трябва да извадят изпълнителен лист срещу теб по чл 410 от ГПК и ти го обжалваш и те да докажат,че им дължиш тази сума ,ако не докажат ,пият една солена вода .
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост