начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Общо -УПИ - що е туй?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общо -УПИ - що е туй?

Мнениеот пи4 » 17 Мар 2004, 12:50

Колеги, дайте акъл как да се поделя с общината на съсобствено -1/2/ от УПИ, след като на две не може тъй като нямам лице за две УПИта ?
А общината естествено дреме и не и пука..........,ако искам да и го купя ми слага цена заедно с правото на строеж,въпреки,че не съм и го учредил?
пи4

Re: Общо -УПИ - що е туй?

Мнениеот Toshko » 17 Мар 2004, 13:06

Как го рече - ЮПИ или ХИПИ? Между двете има разлика :-)
Toshko

Мнениеот mutsa » 17 Мар 2004, 15:01

Защо не пробвате да направите разпределение на реалното ползване.
mutsa
Потребител

Мнениеот пи4 » 17 Мар 2004, 15:45

Не мога да искам разпределение на ползване,защото е предвиден о да се строи 5 ет.сграда, а сега има цигански незаконни постройки.......
пи4

Мнениеот кондо » 18 Мар 2004, 08:56

Опитай чрез замяна на друг имот с идеалната част на общината/ примера на Берберян/
кондо

Мнениеот Спешен кабинет » 18 Мар 2004, 19:40

Изкай изкупуване, виж ЗДС и ЗОбщС
Спешен кабинет

Мнениеот МЛАДЕЖА » 19 Мар 2004, 09:47

Абе, пий една студена вода - и чакай да ............това е истината брато , не се кахъри толкова , само нерви....примири се.
МЛАДЕЖА

Мнениеот dressy » 19 Мар 2004, 12:47

След като не може да се раздели на две т.нар УПИ :), вариант е да ликвидирате съсобствеността с общината, като заплатите определената от нея цена. Формирането на цената е по методика и правила , по които общината трябва да се води, понякога има и определени коефициенти в наредбата на общинския съвет, в замисимост от зоната, в която е разположен имота.. Ако цената не Ви е изгодна, варианта е да преминете на съдебна делба, но личното ми мнение е, че първия е по-добър.
dressy
Нов потребител

Мнениеот ogi » 19 Мар 2004, 14:21

Ами аз имах аналогичен случай - интересувахме се от общински парцел. Той беше съсобственост м/у общината и частни лица. Първо - купихме дела на частните лица от тях. Второ - наехме от общината останалата част от парцела (чрез търг) и така разкарахме циганите, които бяха настанени там : ) Сега владеем целият парцел и имаме право да го изкупим от общината, след решение на общинския съвет.

Не е лошо, ако имате все пак някои познати на важни постове в общината - не за нещо незаконно, а за да не пречат други общински хора. Забелязал съм, че когато човек реши да прави нещо честно, веднага се намират други, дето да му пречат...
ogi
Младши потребител

Мнениеот пи4 » 19 Мар 2004, 15:39

Да изкупя частта на общината-добре,ама в тази цена искат да купя и правото на строеж върху мястото/ което не съм им учредил/ ,а ако аз им я продам моята част -само цената на земята плащат-Защо така-ОБЩИНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ ....??????
пи4

Мнениеот румен » 19 Мар 2004, 17:56

Така е брат ми, няма равенство .........обжалвай и пак отзад...........
румен

Мнениеот спешен кабинет » 21 Мар 2004, 11:10

Опитай чрез нов план ,ако е по силите ти и е възможно ?
спешен кабинет

Назад към Съсобственост и делба