начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Етажна собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Етажна собственост

Мнениеот oiram » 15 Апр 2012, 20:37

Здравейте!Христос Воскресе!
Имам дял от магазин в сграда с отделен вход за живущите там ,който аз не ползвам.Нямам дял от идеалните
части на входа .Преди много години майка ми и единият брат си продадоха дяловете на другият брат и той остана да живее там .Тези двама братя също имат дялове от магазина.Без да се свиква общо събрание живущите в тази сграда взимат решение и ремонтират входа си ,който аз не ползвам и не амортизирам .На какво основание ми искат пари за входа?Имат ли право ?И на какво да се обоснова за да не им давам пари?
oiram
Нов потребител

Re: Етажна собственост

Мнениеот lakavitsa » 16 Апр 2012, 21:17

без решение на общото събрание не могат да извършват ремонт и не могат да ви искат пари. Поне поне така е по закон. Основание за отказ - ЗУЕС, независимо дали имате дял от общите части или нямате. Всеки ремонт, необходим, следва да бъде извършван след проведено общо събрание. И след взето решение на същото за това.
За съжаление много малък процент от етажните собствености знаят това. Повечето етажни собствености регистрирани в страната са регистрирани формално. Позволявам си да го изкажа. Особено в Северозападна Бг, включително Плевен, Ловеч, София област, Враца, Монтана, Видин. Където освен всичко и не им пука от това.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост