galiden написа:Колеги уговорката между двамата не беше ли"Да изнесат всичко ценно от дома и"...
не, не беше ....
|
|
galiden написа:Колеги уговорката между двамата не беше ли"Да изнесат всичко ценно от дома и"...
elsi_g написа:alexander_ написа: Ако са имали за цел да поставят такава уловка....ами, уловихме се.
Дали не ни наредиха едно хубаво
nomen_est_omen написа:А това в конспект по наказателноправни науки, утвърден с Решение на ВСС
от 13 октомври 2011 г. – Протокол №32, как ви звучи: въпрос „30. Досъдебно производство – дознание и предварително следствие” – по действащия до април 2006 г. НПК ли да се подготвяме, или.....
mariposarosa написа:Искам да отбележа само нещо, което ми направи впечатление по време на изпита, а и сега докато четох коментарите на колегите - явно не се прави разлика между сън и БЕЗСЪЗНАНИЕ, човек който спи не е в безсъзнание, а в беззащитно състояние
keith_flint69 написа:Да не говорим, че малката палава внучка може би следва да носи наказателна отговорност и по чл. 354а, ал. 1, предл. 4 от НК - за това, че държи (евентуално без надлежно разрешение) аналог на рисково наркотично вещество, каквото е Диазепама, доколкото си спомням, съгласно списъка на тези вещества
galiden написа:mariposarosa написа:Искам да отбележа само нещо, което ми направи впечатление по време на изпита, а и сега докато четох коментарите на колегите - явно не се прави разлика между сън и БЕЗСЪЗНАНИЕ, човек който спи не е в безсъзнание, а в беззащитно състояние
Да,така е,въпреки,че безсъзнанието си е вид беззащитно състояние..
vmonev написа:Нека и аз да отбележа.
При приемане на успокоително (диазепам), какво му се случва на сърцето??
Сърдечната дейност отслабва, от което пада кръвното налягане и се намалява пулса.
След като сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв, да го кажем най-просто, съзнанието се "самоизключва".
avrora123 написа:Има практика на ВС, според която при употребата на упойващи вещества, пострадалото лице се привежда в беззащитно състояние. Затова и деянието следва да се квалифицира, като такова по предл. 2 на ал. 4, а не като безсъзнание.
mariposarosa написа:mi6adrela написа:Колеги, а какво мислите за чл. 200 от НК. При Мария има реално приготовление за извършения грябеж и аз при решаването на казуса обърнах внимание този член.
Ако се е отказала да извърши престъплението след като е влезнала в дома на баба си - да, но при положение че е довършила престъплението, то тогава приготовлението се поглъща.
mariposarosa написа:Много интересно, това къде го четохте???? Значи всеки по-дълбок сън е безсъзнание и всеки който се лекува с Диазепам е в безсъзнание - това не го разбирам .....
stojanovg написа:avrora123 написа:Има практика на ВС, според която при употребата на упойващи вещества, пострадалото лице се привежда в беззащитно състояние. Затова и деянието следва да се квалифицира, като такова по предл. 2 на ал. 4, а не като безсъзнание.
Много ще ми е интересно да я видя тази практика....тук колегите массово не правят разлика между "безпомощно" състояние при убийството по 116 и "беззащитно"състояние при грабежа по 198, ал. 4 - хипотезите не са еднакви...Не се бъркайте с убийство налице, което спи.... Отворете си учебника на Ал. Стойнов и прочетете преди да пишете глупости - при беззащитно състояние деецът възприема действителността, но не може да се противопостави на дееца - заключен е в стая, с белезници.. В безсъзнание не възприема действителността въобще....това че е казано, че "спи" от диазепама, не значи че може да се събуди като в нормален случай..
Ако това което казвате - че е беззащитно състояние, тогава много ми и интересно кога ще намери приложение хипотезата на безсъзнание - само не казвайте удари и подобни, защото очевидно тогава сме по ал. 1...
Това, че в някое си решение някога ВКС е написал някаква глупост не значи че трябва да го възприемаме без да мислим, защото практиката по принцип често си противоречи....Кадърните действащи магистрати по мои лични наблюдения като имат някаква неяснота си отварят учебниците на Стойнов, дано тези да са от тях, макар че силно се съмнявам........................
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта