начало

КС: Експерти да преброят повторно гласовете в 1777 секции и да проверят протоколите за недействителните бюлетини в 442 КС: Експерти да преброят повторно гласовете в 1777 секции и да проверят протоколите за недействителните бюлетини в 442

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 19:39

sani_sun написа:Здравейте!
Не ми стана ясно за младши прокурори въпросника от трите части ли е или само наказателни :oops:
Може ли някой да публикува Конспекта за младши прокурори. Благодаря предварително :)

Само наказателно - правни науки!
4. Писменият изпит да се проведе на 17 март 2012г. /събота/ от 9.00 часа, в зали № 272, 292 и резервна зала 65 в сградата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.

Въпросника го има на страницата на ВСС - Вътрешни актове.
soniia
Младши потребител

Мнениеот vasilev86 » 25 Яну 2012, 19:41

vasilkak написа:Здравейте колеги :)
Тази сутрин си пуснах документите за младши прокурор. ДОКУМЕНТИТЕ СЕ ГЛЕДАД ПОДРОБНО!!! Та..
1. Автобиографията ми е по Европейски стил и нищо не ми казаха = значи може.
2. Медицинското е обикновено, че не се водим на отчет, но понеже вече е 30 лв., а не 14 лв. влизаш при доктора, който те пита някакви обикновени въпроси - пушиш ли, пиеш ли, завързва някакъв обикновен разговор и така. Ако искате да се явявате и на двата конкурса - КАЖЕТЕ!!! Тогава се дава дубликат за другия конкурс, който дубликат е 10 лв. Иначе отново 30 лв.
3. Заявлението по чл. 7 /т.е. че ще кандидатствате и за какво/ е качено на сайта на ВСС. Попълнете го предварително.
4. Декларацията по чл. 162 от ЗСВ - напишете го в Google и ви излиза бланката. Попълнете си я.
5. ПРИГОТВЕТЕ СИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знам, че звучи смешно, до днес когато пуснах моите бяхме 5, 6 човека и само аз бях с изрядни документи - СРАМОТА!!! Като ще кандидатстваш някъде - ми виж какво ти трябва - изрично пише какви документи.
6. Гледайте да са ви подредени документите в джоб - така, както е изписано в заповедта на ВСС какви документи се искат, щото днес една мацка бръкна в чантата и ги извади в насипен вид и те я върнаха да си ги по подреди малко....
Т.Е. - нищо страшно :)
Успех :)

Да попитам нещо във връзка с медицинското. Аз ходих, взимам си една бланка от поликлиниката, на която пише Карта за предварителен медицински преглед, отидох до психиатъра и той написа клинично здрав. Моля за повече разяснения - ще помоля ако е възможно да щракнете медицинското и да ми го изпратите на e-maila - vasilev86@abv.bg, защото се притеснявам да не стане така да ме върнат - да видя как изглежда!!!
vasilev86
Младши потребител

Мнениеот mi6lence_1 » 25 Яну 2012, 20:14

Здравейте колеги
Тази сутрин си пуснах документите за младши прокурор. ДОКУМЕНТИТЕ СЕ ГЛЕДАД ПОДРОБНО!!! Та..
2. Медицинското е обикновено, че не се водим на отчет, но понеже вече е 30 лв., а не 14 лв. влизаш при доктора, който те пита някакви обикновени въпроси - пушиш ли, пиеш ли, завързва някакъв обикновен разговор и така. Ако искате да се явявате и на двата конкурса - КАЖЕТЕ!!! Тогава се дава дубликат за другия конкурс, който дубликат е 10 лв. Иначе отново 30 лв.
3. Заявлението по чл. 7 /т.е. че ще кандидатствате и за какво/ е качено на сайта на ВСС. Попълнете го предварително.
4. Декларацията по чл. 162 от ЗСВ - напишете го в Google и ви излиза бланката. Попълнете си я.
5. ПРИГОТВЕТЕ СИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Знам, че звучи смешно, до днес когато пуснах моите бяхме 5, 6 човека и само аз бях с изрядни документи - СРАМОТА!!! Като ще кандидатстваш някъде - ми виж какво ти трябва - изрично пише какви документи.
6. Гледайте да са ви подредени документите в джоб - така, както е изписано в заповедта на ВСС какви документи се искат, щото днес една мацка бръкна в чантата и ги извади в насипен вид и те я върнаха да си ги по подреди малко....
Т.Е. - нищо страшно
Успех

Колега, Благодарим за инфото.Искам да Ви питам, след като автобиографията Ви е "в Европейски стил", това означава ли, че сте вписали следното:

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Съвместно съжителство с други хора в интеркултурно обкръжение, в ситуации, в които комуникацията и екипната работа са от съществено значение (например в културата и спорта) и др. [ Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ОРГАНИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Координация, управление и адмистрация на хора, проекти и бюджети в професионалната среда или на доброволни начала (например в областта на културата и спорта) у дома и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Работа с компютри, със специфично оборудване, машини и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

АРТИСТИЧНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Музикални, писмени, дизайнерски и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ДРУГИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Компетенции, които не са споменати по-горе. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС

Моля, отговорете, ако Ви е удобно!
Благодаря!

И друго искам да питам:
Възможно ли е документите да ги подаде друг човек с изрично нотариално зав.пълномощно?
mi6lence_1
Нов потребител

Мнениеот ivapetkova » 25 Яну 2012, 20:32

Здравейте, колеги! копие от трудовата книжка се изисква само при наличие на юридически стаж или във всички случаи? :roll: Благодаря предварително и успех на всички!
ivapetkova
Нов потребител

Мнениеот charlotta_corday » 25 Яну 2012, 21:10

soniia написа:Колеги, това е най - обикновенно удостоверение, че сме психично здрави и не се водим на отчет, преди малко го взех от психиатъра.

Привет, значи имаме предвид удостоверине от Психото на Екзар Йосиф, взима се от там. Изготвя се от оператор на регистър, а не от лекар, поне последното което вадих по друг повод
charlotta_corday
Нов потребител

Мнениеот soniia » 25 Яну 2012, 23:46

ivapetkova написа:Здравейте, колеги! копие от трудовата книжка се изисква само при наличие на юридически стаж или във всички случаи? :roll: Благодаря предварително и успех на всички!

Във всички случаи :!:
soniia
Младши потребител

Мнениеот invisible_ » 26 Яну 2012, 10:00

Здравейте, искам да попитам - значи за младши съдия конспекта е по гр. правни и наказателно правни науки. В сайта на ВСС пише, че резултатите от писмения изпит се съобщават след устния (процедура за провеждане на изпити) така ли е? Т. е ще си науча оценката едва след устния, аз си мислих, че на устен ще отидат само тези кандидати с оценки от писмения над 4.50.
invisible_
Младши потребител

Мнениеот vasilkak » 26 Яну 2012, 10:21

vasilev86 написа:
vasilkak написа:Здравейте колеги :)
Успех :)

Да попитам нещо във връзка с медицинското. Аз ходих, взимам си една бланка от поликлиниката, на която пише Карта за предварителен медицински преглед, отидох до психиатъра и той написа клинично здрав. Моля за повече разяснения - ще помоля ако е възможно да щракнете медицинското и да ми го изпратите на e-maila - vasilev86@abv.bg, защото се притеснявам да не стане така да ме върнат - да видя как изглежда!!!

Здравейте колега
Аз си пуснах документите и съответно няма как да го снимам и да Ви го пратя... Иначе отидох в психодиспансера на Екзарх Йосиф и ахахах жената всичко си знаеше - за кой конкурс по-точно, явно други хора бяха ходили преди това и тя си знаеше... направо ми го написа :)
vasilkak
Нов потребител

Мнениеот vasilkak » 26 Яну 2012, 10:26

mi6lence_1 написа:Здравейте колеги
Т.Е. - нищо страшно
Успех

Колега, Благодарим за инфото.Искам да Ви питам, след като автобиографията Ви е "в Европейски стил", това означава ли, че сте вписали следното:

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Съвместно съжителство с други хора в интеркултурно обкръжение, в ситуации, в които комуникацията и екипната работа са от съществено значение (например в културата и спорта) и др. [ Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ОРГАНИЗАЦИОННИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Координация, управление и адмистрация на хора, проекти и бюджети в професионалната среда или на доброволни начала (например в областта на културата и спорта) у дома и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Работа с компютри, със специфично оборудване, машини и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

АРТИСТИЧНИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Музикални, писмени, дизайнерски и др. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

ДРУГИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Компетенции, които не са споменати по-горе. [Опишете тези компетенции и посочете къде са придобити.]

СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС

Моля, отговорете, ако Ви е удобно!
Благодаря!

И друго искам да питам:
Възможно ли е документите да ги подаде друг човек с изрично нотариално зав.пълномощно?

Честно казано видях това, което е качено в интернет и написах нещо подобно ... :)
vasilkak
Нов потребител

Мнениеот ivapetkova » 26 Яну 2012, 11:47

soniia написа:
ivapetkova написа:Здравейте, колеги! копие от трудовата книжка се изисква само при наличие на юридически стаж или във всички случаи? :roll: Благодаря предварително и успех на всички!

Във всички случаи :!:

Благодаря!
ivapetkova
Нов потребител

Мнениеот dedra » 26 Яну 2012, 12:09

invisible_ написа:Здравейте, искам да попитам - значи за младши съдия конспекта е по гр. правни и наказателно правни науки. В сайта на ВСС пише, че резултатите от писмения изпит се съобщават след устния (процедура за провеждане на изпити) така ли е? Т. е ще си науча оценката едва след устния, аз си мислих, че на устен ще отидат само тези кандидати с оценки от писмения над 4.50.

(6) Резултатите от писмения изпит се обявяват на общодостъпно място в
сградата на Висшия съдебен съвет и на Интернет страницата на Висшия съдебен
съвет в тридневен срок от подписването на протокола от изпитната комисия.
Чл. 16. (1) До устен изпит се допуска кандидат, издържал писмения изпит с
оценка не по-ниска от много добър “4,50”.
dedra
Потребител

Мнениеот mi6lence_1 » 26 Яну 2012, 14:04

Колеги, някой пуснал ли си е документите по пощата или чрез друг човек с нот.зав.пълномощно?
mi6lence_1
Нов потребител

Мнениеот storm1431 » 26 Яну 2012, 18:16

Разработките на miury123 са на много добро ниво. Взех си ги и сега съм много доволна, защото не е нужно да си губя времето в търсене на даден въпрос. Следват конспекта и според мен ще са достатъчни, за да се подготвя за предстоящия изпит.
storm1431
Нов потребител

Мнениеот viki06 » 26 Яну 2012, 19:08

В крайна сметка не разбрах тези теми безвъмездно ли се предоставят от автора или срещу заплащане?
viki06
Младши потребител

Мнениеот nikiiita » 26 Яну 2012, 20:29

storm1431 написа:Разработките на miury123 са на много добро ниво. Взех си ги и сега съм много доволна, защото не е нужно да си губя времето в търсене на даден въпрос. Следват конспекта и според мен ще са достатъчни, за да се подготвя за предстоящия изпит.

Колеги, ако все пак, в крайна сметка тези разработки се предлагат на доброволни начала, би ли бил някой така добър да ми ги прати на nikiiit@abv.bg . Ще съм му много благодарна!
"Няма по-добър начин да се тренира въображението от това да се учи право. Никой артист никога не е интерпретирал природата толкова свободно, колкото адвокатите интерпретират истината"
Jean Giradoux
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот liubka » 26 Яну 2012, 21:52

Колеги бих искала да Ви попитам цялата ли трудова книжка снимате, или само в часта, в която е вписан трудовия стаж? Благодаря!
liubka
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 26 Яну 2012, 22:02

[quote="vasilkak"]Здравейте колеги :)
Успех :Абе колега къде намери заявленито на сайта? Има някакво,но то няма квадратчета в които да отбелязваш за в кои градове кандидатстваш?Някой ,ако може да помогне
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 26 Яну 2012, 22:09

Намерих едни,влизаш на сайта и отиваш на "Вътрешни актове на ВСС" - това ли са или има някакви други?
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот miury123 » 26 Яну 2012, 22:15

колега, u........., желанието за окръжен съд или районна прокуратура се заявява след успешно вземане а изпитите :)
miury123
Нов потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 27 Яну 2012, 12:44

Мюркааа нали трябва да посочиш за къде кандидатстваш, не се явявам за сефте
Това заявление е само едната част,като не знаеш не обърквай хората
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити