начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Пълномощно за пред съда

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за пред съда

Мнениеот todorovaaa » 20 Яну 2012, 15:23

Здравейте,моля за помощ.Днес се явих по дело ,,срещу НАП,, .Имаме две наказателни постановления за една и съща грешка/неподадена в срок декларация по чл.92 от ЗКПО/,както и да е днес отминиха едното,но съдията не ми даде право да говоря,защото нямам юридическо образование.Въпросът ми е какво пълномощно трябва да ми изготви собственикът на дружеството,за да мога да го защитя в съда без да съм адвокат./счетоводител съм /Предварително благодаря.
todorovaaa
Нов потребител

Re: Пълномощно за пред съда

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Яну 2012, 15:30

Няма такава възможност, единствено ако сте управител. Оттам нататък само лицата с юридическо образование имат право и то ако са служители на трудов договор.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот abstract » 20 Яну 2012, 15:48

Е, то само това оставаше да допуснат счетоводителите да защитават клиентите си и в дела и в съда /не само да им пишат жалбите/ и после ние нашите дипломи да си ги сложим в рамка и да си ги гледаме в къщи.
abstract
Потребител

Мнениеот todorovaaa » 20 Яну 2012, 15:55

да разбрах,отворих ГПК по чл.31 ал.1.е.- Представители на страните по пълномощие могат да бъдат: други лица, предвидени в законите.Ако може да ми кажете кои са тези лица,ще Ви бъда много благодарна.Или ако ме назначат по ДУК?
todorovaaa
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 20 Яну 2012, 23:07

Разбирам тревогите ви, възможно да са съпроводени и с финансова санкция( така де, предмета на делото е с оглед неизпълнението ви, предполагам), но все таки- да сте мислили, вие или собственикът, че имате полезна опция- ангажиране на адвокат?
Навярно не, след като градите въздушни кули- ДУК и прочее( трябва да е по-изгодно, ама надали).

По същество- магистратът не ви е дал думата, защото сте чужда на процеса. Ако наистина мислите, че има нещо важно да съобщите на магистрата, смятайки, че той не го знае ( адвокатите по презумпция не знаят :D ) не пречи да си изложите мислите по този спор в писмен вид, но подписът няма да е ваш, а на представляващия търговеца.
В противен случай ще отиде в кръглата папка.

п.п. Когато отпочна да съставям баланс на някое предприятие с надежда ще се обърна към вас, да ударите едно рамо. Писмено, че думите също уморяват.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот chadel » 21 Яну 2012, 01:35

*асси, колго нагли са станали счетоводителите, да се правят на адвокати. Няма такова пълномощно госпожо :lol: Откак счетоводители ми подписват ОИМ, чл. 238 удря със страшна сила :lol:

ПП: Поли, защо даваш безплатни правни консултации :wink: Нека се учат от грешките си :mrgreen:
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 21 Яну 2012, 01:38

abstract написа:Е, то само това оставаше да допуснат счетоводителите да защитават клиентите си и в дела и в съда /не само да им пишат жалбите/ и после ние нашите дипломи да си ги сложим в рамка и да си ги гледаме в къщи.

Изображение
chadel
Потребител

Назад към Данъчно право