начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Закон за защита на животните

Дискусии и предложения по проекти за закони

Закон за защита на животните

Мнениеот ВенИ » 08 Ное 2004, 12:27

Колеги, по едно време се чуваше за някакъв проект за Закон за защита на животните. Какво стана? Май няма никакво развитие. Аз мисля, че е абсолютно необходимо да имаме такъв закон, както всички цивилизовани страни. Считам, че е абсурдно да влезем в Европейския съюз без да имаме такъв закон. Какво е вашето мнение?
ВенИ

Re: Закон за защита на животните

Мнениеот гала » 08 Ное 2004, 13:03

Колежке , не че имам нещо против , ама нека степенуваме нещата по важност . Още не са оправили Закона за закрила на детето , а за животните какво да говорим ...................................
гала

Мнениеот наблюдател » 08 Ное 2004, 16:37

Точно така.Нещата трябва да се степенуват.Първо да оправим хората пък после ще дойде ред и на животните.
наблюдател

Мнениеот Anita_79 » 08 Ное 2004, 16:46

Не че имам нещо против идеята за степенуване, но миналата /или 2002, не си спомням/ година по Програма "Студенти на стаж в парламента" работихме по проучване във връзка със Законопроект за защита на животните. Ставаше въпрос за начините на размножаване, отглеждане и умъртвяване. Като цяло много хуманна идея. Не знам обаче, след като предадохме доклада какво стана.
Anita_79

Мнениеот аааа » 09 Ное 2004, 01:57

Напълно съм съгласна трябва да има такъв закон,както другите закони и такъв е необходим
аааа

Мнениеот наблюдател » 10 Ное 2004, 00:43

Аз предлагам по въпроса да подходим диференцирано и последователно като се спазва определен ред.В подкрепа на диферинцирания подход и като израз на силното желание по-детайлно и всеобхватно да бъдат защитени и гарантирани правата на животните предлагам следното:
По предварително споразумение с хилядите природозащитни организации да се приеме последователно закон за защита на кучетата,закон за защита на котките,закон за защита на кравите и техните производни......и т.н.
И така докато се стигне до правната сфера на голия охлюв.Така според мен ще бъде гарантирана пълната защита на правата на горните видове.))))))))))))))))))))))))
След това неминуемо ще дойде времето и на закони за хората.
наблюдател

Мнениеот донна2 » 10 Ное 2004, 00:46

ДА първо нека пприемем човешки закони ,които да обслужват обикновенните хорица и които да им дадат възможност за един по-нормален живот /сега май само вегетираме / и тогава всичко друго
донна2

Мнениеот враг №1 » 10 Ное 2004, 10:08

Ееех, "колеги", виждам, че повечето от вас разполагат с елементарни умствени способности... Наистина жалко.... Но като се има предвид, че повечето сте възпитаници на съмнителни свободни университети, никак не се очудвам. И това ми било юристи. Срам за професията. То като нямаш акъл и с фуния да ти го наливат пак няма да има полза. Само един простак може да направи изказване като на "наблюдател". Не знам какво повече да кажа... Тия от свободните да не се бъркат много във форума, че и без друго нищо не разбират от право!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
враг №1

Мнениеот донна2 » 10 Ное 2004, 10:18

леле ,ама ти се опитваш да заповядваш бре......какъв интелект ,извинявай колега да не би да си член на МЕНСА ,какво да кажем ние които не сме..........
донна2

Мнениеот наблюдател » 10 Ное 2004, 20:58

Отново се натъкваме на характерната кресливост и агресивност,с която се характеризират повечето защитници на бездомните песове.Обаче освен да крещят нищо друго не правят в защита на истинските права на животните.Явно близките контакти с четирикраките бактериологични оръжия са оказали влияние върху психиката им.И да се Очудваш и да не това е ,враг №1.(пише се "учудвам",за сведение на неграмотните).Аз дори и не предполагах,че за да бъдеш юрист,едно от условията е да разбираш от кучешки бълхи и ваксини,както и от кърлежи.Добре,че ме светна.То акъла не е кърлеж да ти се лепне на главата.Но види се някои така са придобили интелекта си.

Преди пет дни моя позната беше на погребение на млад човек починал от ухапване на кърлеж,които съвсем "случайно"се разнасят от лаещи бездомни.

Прав си,че дори и един простак може да направи изказване като моето.Щото и простаците разбраха това,което вие не може да разберете.То не се иска много акъл,колкото имате вие висшите същества,за да стигнеш до извода,че на животните мястото им е в гората,на кучетата по домове и по дворове,а на такива като теб е в детската градина.Да си припомниш първите седем години.

Апропо,аз също обичам животните когато са си на мястото си обаче и не ръсят по градинки и поляни тении и не хапят играещите си дечица.
наблюдател

Назад към Обсъждане на законопроекти