начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Може ли ползвател да отдаде помещение на собственик?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли ползвател да отдаде помещение на собственик?

Мнениеот daniabc » 28 Май 2011, 17:23

Привет!

Родителите ми преди години закупиха апартамент на мое име, като учредиха за себе си вещно право на ползване.
Отдавна не живея там, но обмислям вариант да ползвам стая от жилището, която е обособена /с отделен вход и документи/ като търговски обект.

При тази ситуация, мога ли да сключа договор за наем с тях за ползване на помещението от мен и да го отчитам като фирмен разход?
daniabc
Нов потребител

Re: Може ли ползвател да отдаде помещение на собственик?

Мнениеот nk7702n » 29 Май 2011, 15:20

Много странен въпрос. Нали Вие по документи сте собственик на апартамента. Как собственикът ще става наемател на същия имот?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2011, 16:22

nk7702n написа:Много странен въпрос. Нали Вие по документи сте собственик на апартамента. Как собственикът ще става наемател на същия имот?

Ако позвателите имат ВПП ( а те го имат учредено- виж изр. първо от темата) естествените и гражданските( каквато е наемната цена) плодове са техни- "голия" може да сключи договор за наем - няма пречка стига и данъчните да са на това мнение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 29 Май 2011, 17:57

daniabc написа:.............
При тази ситуация, мога ли да сключа договор за наем с тях за ползване на помещението от мен и да го отчитам като фирмен разход?

Малко неправилна формулировка на въпроса, но с оглед целта на питането извеждам тази конструкция: Напълно възможно е, стига договорът да се сключи от името на търговеца/търговското дружество.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот daniabc » 30 Май 2011, 11:18

Много Ви благодаря отговорите, договор искам да сключа от името на моята фирма /ЕТ/. То няма и как да минава като разход на фирмата, ако съм ЧЛ.
daniabc
Нов потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане