начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Промяна на пропускателен режим на входа

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на пропускателен режим на входа

Мнениеот gerrinik » 10 Мар 2011, 22:24

Здравейте! Възникна следният казус: Управата ни предприе действия да направи да се заключва общата врата на входа и да се отключва с чип или чрез телефон. Проблема е, че нямаме звънци / домофонна система/ и за да влезне някой, който идва до нас например трябва да ни звънне по телефона и аз да му отключа вратата чрез телефона / набирайки някакъв номер/.. Проблема е, че само определени номера могат да правят това,т.е. тези, които са вкарани в паметта на системата. Поисках допълнителен чип за майка ми, която живее на близо, но ми беше отказано с мотива, че не плащам такси за нея за консумативи за входа.Също така ме притеснява и факта, че един вид ме принуждават да поддържам телефон, който да е винаги на разположение за да мога да имам достъп до собственото си жилище от една страна и съответно е задължително посетителя, който е решил да дойде у нас да ползва телефон, за да може да влезе във входа.. Звучи ми малко абсурдна цялата тази работа. Наистина ли управителния съвет има право да взема такова решение и да ме принуждава да се съобразявам с него.. Още повече, че на общо събрание не е обсъждано в подробности каква ще е новата система на заключване на вратата.. само беше споменато, че ще е с чип.. Но това не говори кой знае колко.. Някак си имам усещането, че се ограничава правото на свободен достъп до жилището ни на мен, съпруга ми и на посетителите ни.. Благодаря ви предварително за споделените мнения..
gerrinik
Нов потребител

Re: Промяна на пропускателен режим на входа

Мнениеот toni_sf » 10 Мар 2011, 23:56

:D Е нямам идея ,как някой смятат да се крият ,че се стига чак до такива изпълнения :wink: но мога да Ви питам ВИЕ СОБСТВЕНИК/ЧКА ли се на този апартамент или сте само обитател.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот gerrinik » 11 Мар 2011, 00:11

собственик съм..
gerrinik
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Мар 2011, 00:23

Значи не би трябвало да имате проблем, а това за което казвате се прави на ОС и се взима решение, но явно не сте присъствали и мнозинството е взело решение.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот gerrinik » 11 Мар 2011, 08:54

На общо събрание писъства съпруга ми. Той каза, че се е повдигнал въпроса за заключване на вратата от страна на живущите и отговора на управата е бил, че се мисли по въпроса и най-вероятно ще се спрат на вариант вратата да се заключва с чип. Но никой на никого не е обяснявал какъв точно ще бъде прпусквателния режим при този вариант, че ще е наложително да се ползва телефон.. и че нямат намерение да оправят домофонната система.. Именно за това питам при така създалите се обстоятелства могат ли да ме принудят да се съглася с тяхното решение при положение, че не съм съгласна да разчитам на телефона си за влизане и излизане във входа...
gerrinik
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Мар 2011, 10:50

Да можете на оспорите решението в 14 дневен срок в съда ,но след като го получите писмено.Първо писмено уведомявате Управителя на ЕС ,и след това искате отмяна чрез съда.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот gerrinik » 11 Мар 2011, 10:56

Благодаря ви...
gerrinik
Нов потребител

Назад към Етажна собственост