начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

въпрос относно ограничаване на достъп до общи части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос относно ограничаване на достъп до общи части

Мнениеот lakersbg » 16 Ное 2010, 13:33

Здравейте,
Имам следния казус свързан с етажна собственост, по-точно- общи части пред блока. Преди 1-2 години хората от блока събрахме пари и заградихме блока с колове и монтирахме бариера защото пространството около блока се ползваше от всякакви хора които не живеят в блока. Тогава уговорката беше следната- 1 апартамент-1 дистанционно за бариерата. Аз имам 2 апартамента но тогава взех само 1 дистанционно защото не ми трябваше 2ро. Сега обаче освободих единия апартамент и пуснах наематели в него. Те ме помолиха за дистанционно защото са с бебе и зимата е трудно пресичането на натоварена улица с количката защото нито има пешеходна пътека, нито има видимост защото е на завой. Помолих домоуправителя за 2ро дистанционно за 2я ми апартамент. Той отказа, а после свика събрание на което (видимо злобните и комплексирани съседи) гласуваха да нямам право на 2ро дистанционно. Въпросът ми към разбиращите от законите- имат ли право съседите да ограничават правото ми да ползвам общите части пред блока. Като собственик на 2 имота в блока, нямам ли право на 2 дистанционни за бариерата?
Мерси предварително!
lakersbg
Нов потребител

Re: въпрос относно ограничаване на достъп до общи части

Мнениеот toni_sf » 16 Ное 2010, 14:04

Обърнете се към фирмата която е направила бариерата и оттам си вземете дистанционно, не ви трябва Управителя на ЕС нито ОС. Плащате си го и толкоз.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот milkooo » 16 Ное 2010, 14:14

Пишете,че сте взели 1 дист.,но не казвате за колко сте платил. Разбирам,че Тони не спи и искам да го попитам има ли давностен срок за неплатени текущи разходи в ЕС
milkooo
Младши потребител

Мнениеот lakersbg » 16 Ное 2010, 14:52

Аз 2ро дистанционно мога да намеря веднага, само че ще почнат селските изпълнения...запушване на колата, слагане на скоби и прочие... Затова исках да реша проблема по цивилизован начин. Иначе платих тогава за 1 дистанционно, но дадох на касиерката онзи ден 200лв за издаване на 2ро!
Още един факт който ме вбесява- По проект ателиетата нямат право на парко-място. В същото време докато на мен не ми дават 2ро дистанционно, е пълно с хора които имат ателиета а ползват паркоместата пред блока!
lakersbg
Нов потребител

Мнениеот milkooo » 16 Ное 2010, 15:14

Много се съмнявам,че заграденото е обща част за блока,но ако е вярно,тогава никой няма да оспори двойните Ви права спрямо тия с 1 ап.
milkooo
Младши потребител

Мнениеот lakersbg » 16 Ное 2010, 15:43

еми дворът беше заграден от почти 3 страни с ограда още от самия строител, после ние сложихме колове на 4тата страна- тротоара на улицата. Другите искат да въведат каквото те наричат "заварено положение"- който взел до сега дистанционно-взел. Другите- да духат супата... Само че:
Те не искат да дадат на моя наемател дистанционно, защото бил наемател. Само че поне 10-15 дистанционни са дадени на наематели.
Те не искат да дават дистанционни на хора с ателиета (като 2я ми ап.) но почти всички други хора с ателиета имат дистанционно.
Според мен ако толкова държат да наложат тези забрани, всички наематели/ателиета трябва първо да си върнат техните дистанционни!
lakersbg
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 16 Ное 2010, 20:10

Аз смятам,че спора Ви е излишен, но щом сте тръгнали да си търсите правата си го направете,Има си адвокати, който ще Ви вземат парите, вместо да дадете 40-50 лв за дистанционно , и да си решите проблема
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lakersbg » 16 Ное 2010, 23:29

пак повтарям, дистанционно мога да си намеря сам. Проблема е че целия блок ще скочи срещу мен, ще почнат да ми запушват колата, да я драскат, даже са набарали скоба от някъде и я бяха слагали на някакъв който беше спрял в двора. затова питах как мога официолно да се възползвам от правата си!
lakersbg
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 17 Ное 2010, 08:30

Като почнат да Ви запушват колата ,викнете паяка .Аз оставам изумен като чета за какво става въпрос и по други теми. Какво е това настройване един срещу друг ,живеете в една кооперация и всеки може да направи компромис за нещо и нещата ще бъдат много по добре .Надявам се при Вас Управителя на ЕС да не се изживява като губернатор или кмет.Опитайте по цивилизован начин на събрание на ЕС поставете въпроса и се разберете.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот trando58 » 17 Ное 2010, 16:27

toni_sf

Последна промяна trando58 на 17 Ное 2010, 16:40, променена общо 1 път
trando58
Потребител

Мнениеот trando58 » 17 Ное 2010, 16:30

До lakersbg
Изчакайте още някой час,сега преглеждам нещата Ви и ще Ви задам няколко въпроса.
trando58
Потребител

Мнениеот vanina65 » 17 Ное 2010, 19:08

Уточнете чия собственост е земята под блока и около блока?Ще се опитам да помогна.От един загрижен управител на ЕС.
vanina65
Потребител

Мнениеот trando58 » 17 Ное 2010, 20:21

До milkooo
Активирайте си в личният профил функцията да получавате лични съобщения,ако искате да това да се случва.
trando58
Потребител

Мнениеот trando58 » 18 Ное 2010, 00:23

До lakersbg
Въпросът Ви от самото начало е поставен грешно. Вие имате права,но трябва да ги намерите и защитите.
Наистина Вашият проблем е една голяма главоблъсканица. По принцип сте дали описание на проблема,НО ще Ви кажа,че липсват много подорбности,поради което много малко хора (с изключение на tony_sf разбира се) които биха пожелали да дадат конкретно мнение,поради най-малката причина ,че могат да сбъркат в оценката си за ситуацията поради липса на уточнения по въпроса.
Имам чувството ,че нещата клонят във Ваша полза,но е необходимо всичко да се прецезира.
В самото начало искам да Ви кажа ,че ако не е минал 14 дневен срок от проведеното ОС в ЕС с което Ви "порязват" ВЕДНАГА подайте жалба до районният съд,за незаконосъобразни решения на ОС в ЕС. Естествено ,ако Вие говорите истината и това е така както го представяте пред форума.
Първо трябва да се знае както Ви попита и wanina65 чия е собствеността на земята около "блока"? Сградата строена ли е в/у собствена земя?казвате ,че е бил заграден дворът още от строителят още,имате ли УПИ? Имате ли право въобще да сложите бариера и ако е така на какво основание.Това са важни неща защото касаят и Вашите претенции. Има ли протокол от ОС на ЕС в който се регламентират начина на ползване на "дворното място" Изчислено ли е може ли да стигне за всички собственици да паркират в двора и ако не КАК се разпределят местата?
Разбирам от Вас ,че много ателиета са дадени под наем и те сигурно ползват паркоместа.Това е пълно безобразие и е абсолютно незаконно,освен ако няма решение на ОС с което площите се дават под наем и от това не страдат собствениците.
Проверете си много моля какво пише в нотариалните Ви актове.Имате ли идеални части от двора? Или само от сградата. А въобще "дворът" ако е решено да се ползва за паркоместа,Вие като собственик на два апартамента,би трябвало да имате право на две паркоместа.
Последно : проверете собственост на "двор" ; Собственост по НА.
П.П. Вашите наематели не биха били възпрепятствани да паркират в двора,след като и други наематели се възползват от това.
Въобще статутът на дворното място ,определя и другите взаимоотношения м/у собствениците.
П.П.П. Тука дистанционни устройства "не причем" не ми е ясно защо сте дали 200 лв. за такова допълнително?
trando58
Потребител

Мнениеот toni_sf » 24 Ное 2010, 09:26

до-trando58 Тони тези дребни проблеми ги решава много лесно :D защото знае как и да лавира .Никога не се бута да плаши някой сьс съд.А директно е на посещение на точното място откъдето идва проблема и изяснява всичко. :D Изкуство е да убедиш някого когато трябва да протече всичко мирно и тихо и да няма конфликти :D .Иначе е най лесното , жалби, жалби ,прокуратура, МВР адвокати ,и гледане на криво.Според мен е нормално да си кажат едно добро утро или добър вечер вьв входа когато се срещнат.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост