начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съдът в Страсбург

Съдът в Страсбург

Мнениеот portokal » 04 Юни 2010, 21:19

Цитат:
...неговата дейност [на ЕСПЧ] е чисто формална по процедура и касационна по същество. В него се проверява не същността на спора (в случая да има/да няма разпятия), а доколко националният съд е спазил законите на собствената си страна.

Че съдът проверява не доколко държавата е спазила националния си закон, а доколко е нарушила конвенцията, мисля, че няма спор, т.е. второто изречение според мен определено е невярно. Интересно ми е обаче има ли въупще някакъв смисъл подчертаното с черно в първото изречение. Понеже аз не мога да открия.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Съдът в Страсбург

Мнениеот nksuccess » 05 Юни 2010, 03:23

Болднатото няма смисъл да е болднато.
nksuccess
Потребител

Мнениеот disident » 05 Юни 2010, 20:25

Такова животно вече няма. Писмото което получих с последните формуляри, които ми изпратиха нямаше подпис, печат и най-важното номера на досието. Писах им за грешката и им напомних, че 3 пъти не ми обръщат внимание понеже не съм попълнил формулярите и не виждали нищо нередно, отново си поисках помощ. Теглих им една леко и културно. Юридически секлецар Л. Миланова си ми писа, че вече ми прекратили делото още през 2008-ма понеже не съм бил изпратил формулярите. И хич не и пукаше, че сега им писах случки през 2009-та. Ами дадох 4.50 да и тегля една каруцарска и хич не мисля да ръся повече мангизи за кореспондеция с най-големите олигофрени съдии... Предишните поне отговаряха на e-mail.
disident
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 27 Юни 2010, 23:23

А каква е процедурата, за да заведа дело в Страсбург? Такси, адвокат ще трябва ли, чрез наш български съд ли трябва или свободно, изобщо инфо как става?
magi_jeleva
Потребител

Назад към Право на ЕС