начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Създаване на ЕООД и работа в ЕС - сектор услуги

Създаване на ЕООД и работа в ЕС - сектор услуги

Мнениеот braniit » 26 Апр 2010, 20:43

Здравейте,

Имам нужда от информация за отваряне на ЕООД в България и работа в ЕС.С две думи:Отварям си фирма в БГ от тип ЕООД и работя само в ЕС ,като извършвам услуги на други фирми от ЕС.Възможно ли е и как стават нещата?
braniit
Нов потребител

Re: Създаване на ЕООД и работа в ЕС - сектор услуги

Мнениеот TheOldMan » 28 Апр 2010, 09:26

braniit написа:Имам нужда от информация за отваряне на ЕООД в България и работа в ЕС.С две думи:Отварям си фирма в БГ от тип ЕООД и работя само в ЕС ,като извършвам услуги на други фирми от ЕС.Възможно ли е и как стават нещата?

Ми.... регистрирате си ЕООД и си работите с който си искате. По информацията, която сте дал, това ще е най-изчерпателния отговор :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 09 Май 2010, 14:06

ми естествено че е възможно!
нещата стават така
отваряш оод в българия
отиваш в чужбина и сключваш договор за предоставяне на услуги
ти бачкаш
те ти плащат

в този случай е в твой интерес да се прилага СИДДО за на плащаш данъци в две държави
това е съкращение от Споразумение за избягване на двойно данъчно облагане

по този термин намери СИДДО със съответната държава
и съответните ЕС директиви и регулации в тази област

Енджой! :wink:

П.С. ще се усетите вий, къде бил ключа за палатката :D четете братята и сестри! опознай системата, за да я разбиеш! :twisted:

Скоро един пита тука как ООД става АД - определено ми се струва, че с някои хора мислим едни и същи работи :twisted: :roll: :wink:

само с търговско право обаче не става! иска се и малко математика, счетоводни записи! и да обещаеш че ще дадеш парите на бедните!
(подсказка - как се увеличава капитал на оод?)

а да работиш ли? не, не е необходимо - въобще!
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот andrimd » 25 Май 2010, 11:37

Колегите са прави - регистрираш си фирмата и работиш където си искаш. Все пак виж милата ни рОдина, с кои държави има валидно СИДДО и дерзай
andrimd
Младши потребител

Назад към Право на ЕС