начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Шантаж в/у български компютърен специалист в Испания.

Шантаж в/у български компютърен специалист в Испания.

Мнениеот lexlex2 » 20 Ное 2009, 21:47

Започнах работа в Испания във фирма занимаваща се с финансови консултации. На документ се водех нормален служител. В действителност им изграждах уеб базирана система която трябваше да работи с данни на техни потребители. Първоначално системата беше базирана на сървър който не беше собственост на фирмата и не беше базиран в Испания. В този момент шефа на фирмата нареди на служителите си да започнат да пълнят системата (която не беше и наполовина завършена и осигурена) с данни на потребители. С цел да я тества. След това пожела системата да бъде прехвърлена на негов сървър в Испания. Ок. След прехвърлянето на испански сървър незавършената все още ситема зареждаше някои модули от стария сървър(извън испния). Един месец по-късно испанската полиция налетя в офиса по оплакване на шефа ми и по клевета на негов "съветник" който е видял че системата ползва външни модули и ме арестува за "кражба на данни на потребители". Задържаха ме 24 часа, бях разпитан с преводач руснак и бях освободен "с карго". Това стана миналата година. Естествено след тази история аз се прибрах в България. Проблема е че аз не живея вече на указания адрес в Испния. Служебния ми адвокат твърди че досега все още срещу мен не е заведено дело в испанския съд, но такова ще има. И така вече 1 година. Е въпроса ми е какво трябва да направя аз ? Да чакам да ме осъдят задочно по клевета, защото съм сменил местоживеенето си ? Също има и ред други въпроси свързани с цялата тази история. И така - Може ли някой да ми помогне, да ме насочи, да ми посочи адвокат който има опит в подобни дела ?
lexlex2
Нов потребител

Re: Шантаж в/у български компютърен специалист в Испания.

Мнениеот korry » 24 Ное 2009, 10:35

напишете писмо до служебния си адвокат, изпратете му го по пощата, по имейла и по телефона му кажете новия си адрес в българия на който можете да бъдете призован. Освен това оставете телефони, имейли и други подобни контактни информации (вкл и профили във фейсбук хаха) Аз не съм адвокат друго в момента не мога да ти кажа.

Изпращайки писмото помолете задължително да ви изпрати обратно, поне на имейла, потвърждение че тези данни са получени от него и са пратени където трябва.

Ако искате може и да си траете, мен пък ми се чини че дело няма да има.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот lexlex2 » 24 Ное 2009, 18:50

Тези данни съм ги дал на служебния адвокат, но те испанските служебни защитници не си дават много зор...
А за твоето усещане - "златна ти уста". А можеш ли да ми кажеш защо смяташ, че няма да се стигне до дело ?
lexlex2
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Ное 2009, 19:23

В кодекса на Испания сигурно има забрана да се проточва следствието и делото оповече от две-три години.

Освен това сигурно има спогодба за съдебно преследване на български граждани - най-вероятно делото ще се води и в България (зависи от пострадалите).
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот korry » 25 Ное 2009, 08:22

нямам никаква разумна причина да смятам, че няма да има дело. просто по първоначалната информация сметнох че случая е или маловажен, или липсват данни за реална злоупотреба, а и 1 година никакво развитие.
Знам че тази недовършена история ви тормози и сте достатъчно разумен да търсите отсега план за действие в най-лошия за ваш случай.
За съжаление нищо конкретно не мога да ви кажа, едно че не съм адвокат, друго че тази история й липсват конкретните подробности.
Вчера прочетох, че в Испания сега е избухнал скандал със кражба на данни за банкови карти, въпреки че е установена злоупотреба само с единични случаи.
Веднага си помислих, че това е свързано с вас, но вие говорите за преди 1 година и искрено се надявам този скандал да не се отнася до вашата дейност.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот lexlex2 » 25 Ное 2009, 16:20

Не в тази система нямаше банкови карти. Само лични данни на клиенти. Беше си чиста клевета. Но чета по форумите че в Испания не за 1-ви път лежат и невинни. Освен това вещото лице на полицията има страна в тази интрига и е познат на бившия ми шеф.
lexlex2
Нов потребител

Мнениеот diaida » 04 Дек 2009, 04:13

lexlex2 написа:Не в тази система нямаше банкови карти. Само лични данни на клиенти. Беше си чиста клевета. Но чета по форумите че в Испания не за 1-ви път лежат и невинни. Освен това вещото лице на полицията има страна в тази интрига и е познат на бившия ми шеф.

Няма и да ви призоват дори! Бъдете спокоен, вас не касае ! Спете, хранете се, разхождайте се! :)
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Право на ЕС