начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Мнениеот mpulle » 20 Ное 2009, 21:58

Здравейте,
днес отидох да си проверя какъв ми е данъка за колата за тази година и останах като попарена. Оказа се че на мое име няма кола :shock:
Миналата година Май месец закупих кола и нотариуса, който беше много добър приятел на продавача (мой познат) каза че той ще прати по пощата декларация да не се притеснявам. :|
Да ама днес се оказа че няма такова нещо и т.к .срока за обяваване на имот е 2 месеца ще дължа 200лв глоба. Това обаче ми е непосилана в момента сума.
Познат ми каза, че може хич и да не обяваявам колата в данъчното. Той така си карал неговата вече 4 години.
Посъветванте ме какво да правя?
Ако не регистрирам колата какви точно и от къде да очаквам проблеми?
Има ли начин да оспоря ази глоба?

Благодаря ви предварително
mpulle
Младши потребител

Re: Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Мнениеот lawyer_v » 21 Ное 2009, 15:00

Нотариусът не може да изпрати декларация по пощата,защото тази декларация се попълва и подава лично от Вас.Проблем за Вас може да възникне ако решите да продадете автомобила си.Тогава ще трябва да го декларирате,да си платите глобата и данъка.
lawyer_v
Младши потребител

Re: Нерегистрирана кола в общината, санкции?

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Ное 2009, 17:07

От нотариуса взимате 300 лева, за да си погасите разходите - пътни, дневни и други и плащате глобата.

Мисля, че нотариуса ще ги извади тези пари, с оглед на това, че е застрахован и т.н.

Въобще не е трябвало да се доверявате.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Данъчно право