начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Изграден навес

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изграден навес

Мнениеот krisstianna » 24 Авг 2009, 11:19

Здравейте, предварително се извинявам ако пускам темата на неправилното място.
Имам следния проблем: живея в жил.кооперация на 2 етаж. Собственика на жилище на 1 ет./под моето/ е покрил терасата си с навес от квадратно желязо и плътни поликарбонатни плоскости. Въпросния навес е така изграден, че почти цялата ми тераса е под него. Конструкцията е прекалено висока. Другото което е, че въпросната конструкция е изградена на централната фасада на жил.кооперация. Няма смисъл да казвам, че разрешение за изграждането на "навеса" не е поискано от живущите в кооперацията. Подготвила съм жалба до общината с надежда за разрешаване на проблема.
Смятате ли, че жалбата ми е основателна?

Благодаря!
krisstianna
Нов потребител

Re: Изграден навес

Мнениеот Melly » 24 Авг 2009, 11:50

krisstianna написа:Здравейте, предварително се извинявам ако пускам темата на неправилното място.
Имам следния проблем: живея в жил.кооперация на 2 етаж. Собственика на жилище на 1 ет./под моето/ е покрил терасата си с навес от квадратно желязо и плътни поликарбонатни плоскости. Въпросния навес е така изграден, че почти цялата ми тераса е под него. Конструкцията е прекалено висока. Другото което е, че въпросната конструкция е изградена на централната фасада на жил.кооперация. Няма смисъл да казвам, че разрешение за изграждането на "навеса" не е поискано от живущите в кооперацията. Подготвила съм жалба до общината с надежда за разрешаване на проблема.

Благодаря!

:roll: :roll: :roll:
Опитвам се да схвана същността на въпроса Ви, но явно не съм в състояние - веднъж терасата Ви е под-,
Въпросния навес е така изграден, че почти цялата ми тераса е под него.

втори път над-,
Собственика на жилище на 1 ет./под моето/ е покрил терасата си с навес от квадратно желязо и плътни поликарбонатни плоскости.

:? Все едно....,
Действайте!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот krisstianna » 24 Авг 2009, 13:13

Melly написа:
krisstianna написа:Здравейте, предварително се извинявам ако пускам темата на неправилното място.

Благодаря!

:roll: :roll: :roll:
Опитвам се да схвана същността на въпроса Ви, но явно не съм в състояние - веднъж терасата Ви е под-,
Въпросния навес е така изграден, че почти цялата ми тераса е под него.

втори път над-,
Собственика на жилище на 1 ет./под моето/ е покрил терасата си с навес от квадратно желязо и плътни поликарбонатни плоскости.

:? Все едно....,
Действайте!

Съжалявам, че не съм обяснила както трябва... :oops:
Живея на втория етаж.Терасата на съседа на първия етаж е по-издадена отколкото балконите на всички по-горни етажи.Изградена е метална рамка с козирка.Проблема е, че тази козирка е вдигната прекалено високо и по този начин обхваща повече от половината ми балкон.
Дано този път дадох по-смислено обяснение.
:? :oops:
Може би това ще помогне нагледно да се види за какво става въпрос..
http://www.polycarbbg.com/projects/kons ... bonat.html
krisstianna
Нов потребител

Мнениеот anserk » 25 Авг 2009, 23:44

krisstianna написа:Няма смисъл да казвам, че разрешение за изграждането на "навеса" не е поискано от живущите в кооперацията. Подготвила съм жалба до общината с надежда за разрешаване на проблема.

Разрешение за слъчезащитния навес не се иска от живущите, а от главния архитект на общината, като се иска с акт за собственост и становище на инженер-конструктор (обикновенно придружено с конструктивен проект).Това се посочва в чл.153 ал.1 на ЗУТ. Ако терасата е към първостепенна улична мрежа (разбирай булевард) към искането се прилага и частична фасада.
Ако наистина е направено от квадрат и поликарбонат и има вид, не виждам какво ви притеснява.
При такива съмнения се обърнете към Контрол по строителството на общината с ИСКАНЕ да се извърши проверка за наличност на издадените строителни книжа за покритието на терасата.Съседа ви може да си има разрешение.
Така е коректно! А защо не го попитате?
anserk
Активен потребител

Мнениеот krisstianna » 26 Авг 2009, 11:50

anserk написа:
krisstianna написа:Няма смисъл да казвам, че разрешение за изграждането на "навеса" не е поискано от живущите в кооперацията. Подготвила съм жалба до общината с надежда за разрешаване на проблема.

Разрешение за слъчезащитния навес не се иска от живущите, а от главния архитект на общината, като се иска с акт за собственост и становище на инженер-конструктор (обикновенно придружено с конструктивен проект).Това се посочва в чл.153 ал.1 на ЗУТ. Ако терасата е към първостепенна улична мрежа (разбирай булевард) към искането се прилага и частична фасада.
Ако наистина е направено от квадрат и поликарбонат и има вид, не виждам какво ви притеснява.
При такива съмнения се обърнете към Контрол по строителството на общината с ИСКАНЕ да се извърши проверка за наличност на издадените строителни книжа за покритието на терасата.Съседа ви може да си има разрешение.
Така е коректно! А защо не го попитате?

Благодаря ви за отговора и съвета, който ми давате. Със сигурност обаче наглия съсед няма разрешително. :x Той даже не живее в апартамента....
Явно, че ме чака ходене по мъките....... :cry:
krisstianna
Нов потребител

Назад към Етажна собственост