начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Работа и осигуряване на чужденец в България

Работа и осигуряване на чужденец в България

Мнениеот christine » 16 Мар 2009, 01:53

Здравейте,

Опитах се да намеря отговор в нета, но колкото повече намирах, толкова повече се обърках.
Омъжих се за германец. Имам ЕООД. Искаме да останем и да работим в България. Той е от 2 седмици безработен, но не може да се регистрира и да получава пари като безработен от Германия, тъй като е в България и "не е на разположение" на Агенцията по труда в Германия. Няма значение - нямаме претенции за това. Искам да го назнача и осигурявам в моята фирма - социално, здравно, пенсионно ... осигуряване. Все още първият му адрес е в Германия, но иска да се отпише от там и първият му адрес ще бъде тук.
Въпросът ми е: 1. Какви документи (с или без апостил) са му необходими да изиска от Германия и да ги представи в България, и пред коя институция?
1.1. Какви български документи ще му изискат в Германия? (Той има карта за времено пребиваващ за 5 години).

Надявам се, че съм се изразила ясно.
Предварително благодаря на отговорите ви.

Милена Шютпелц
christine
Нов потребител

Re: Работа и осигуряване на чужденец в България

Мнениеот axisspj » 20 Мар 2009, 11:04

Естествено, че тук всеки ще ви съветва да потърсите адвокат.но в случая не ви трябва,за съжаление когато опира до документи,у нас трябва да се ходи лично.пълномощните са до някъде,после нестава.двете места които трябва да посети с преводач мъжът ви са СДВР'Миграция' на ул.Мария Луиза и НАП.Няма никакъв проблем да го впишете в фирмата и да му плащате осиг.още повече е от Съюза и всичко се урежда,нямате представа какъв ад е за хора извън него.Успех. А на плюещите адв. не обръщайте внимание,винаги ще има такива,много хора обичат да нападат вечер след като тях са ги нападали цял ден.
axisspj
Нов потребител

Назад към Право на ЕС