- Дата и час: 27 Ное 2024, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнителен лист
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Изпълнителен лист
Колеги,един много глупав въпрос ама като не съм се сблъсквал практически.... каква е държавната такса дето се плаща за издаване на изпълнителен лист и как се определя?Ще съм благодарен на отговор и извинете ме ,че отнемам от ценото ви време....
- ivens
- Младши потребител
Re: Изпълнителен лист
ТАРИФА за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс (ГПК)
Приета с ПМС № 38 от 27.02.2008 г., обн., ДВ, бр. 22 от 28.02.2008 г., в сила от 1.03.2008 г., доп., бр. 50 от 30.05.2008 г., в сила от 30.05.2008 г.
Раздел I
Такси, събирани в съдебното производство
Чл. 11. По молба за издаване на изпълнителен лист, както и в случаите на служебно издаване на такъв, се събира такса 5 лв.
Приета с ПМС № 38 от 27.02.2008 г., обн., ДВ, бр. 22 от 28.02.2008 г., в сила от 1.03.2008 г., доп., бр. 50 от 30.05.2008 г., в сила от 30.05.2008 г.
Раздел I
Такси, събирани в съдебното производство
Чл. 11. По молба за издаване на изпълнителен лист, както и в случаите на служебно издаване на такъв, се събира такса 5 лв.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
При съдебните изпълнителни листове мисля, че е проста - 5 лева, имайте предвид, че новата тарифа за държавните такси обхваща и старите дела, независимо кога са заведени.
Когато се издава изпълнителен лист по старият ред по чл. 237 букви от а до жмъ, се плащаше 1/2 от 4% такса по старата тарифа.
При издаване изпълнителен лист арбитраж, Градският (окръжният) съд вземаше някаква промилна ставка.
Все пак уточнете какъв е типа на изпълнителния лист и успех, аз и досега имам трудности при тарифирането на делата.
Когато се издава изпълнителен лист по старият ред по чл. 237 букви от а до жмъ, се плащаше 1/2 от 4% такса по старата тарифа.
При издаване изпълнителен лист арбитраж, Градският (окръжният) съд вземаше някаква промилна ставка.
Все пак уточнете какъв е типа на изпълнителния лист и успех, аз и досега имам трудности при тарифирането на делата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Това си е за частното гражданско дело. За самия изп.лист е 5 лева. За обезпечителна заповед понякога освен таксата по тарифата искат и 5 лева за самата заповед, като за изпълнителен лист.
2. споразумението за издръжката - 2 на сто върху тригодишните платежи.
Чл. 8. По делата за делба съдът определя такса 4 на сто върху стойността на дяловете, а при спогодба преди съставяне на разделителния протокол – по 2 на сто върху стойността на всеки дял.
Чл. 9. При отхвърляне на молби за делба и при прекратяване на дело за делба не по спогодба се събира такса до 100 лв., но не по-малко от 25 лв.
Чл.10. За подобрения, искани във форма на възражение се събира такса 4 на сто върху признатите с решението суми, но не по-малко от 20 лв.
Чл.11. По молби за издаване на изпълнителни листове, както и в случаите на служебно издаване на такива, се събира такса от 5 лв.
Чл.12. По заявления за издаване на заповеди се събира такса, както следва:
1. за заповед за изпълнение и изпълнителен лист - 2 на сто върху интереса, но не по-малко от 25 лв.;
1. споразумението за имуществените отношения - по 2 на сто върху стойността на всеки дял;
2. споразумението за издръжката - 2 на сто върху тригодишните платежи.
Чл. 8. По делата за делба съдът определя такса 4 на сто върху стойността на дяловете, а при спогодба преди съставяне на разделителния протокол – по 2 на сто върху стойността на всеки дял.
Чл. 9. При отхвърляне на молби за делба и при прекратяване на дело за делба не по спогодба се събира такса до 100 лв., но не по-малко от 25 лв.
Чл.10. За подобрения, искани във форма на възражение се събира такса 4 на сто върху признатите с решението суми, но не по-малко от 20 лв.
Чл.11. По молби за издаване на изпълнителни листове, както и в случаите на служебно издаване на такива, се събира такса от 5 лв.
1. за заповед за изпълнение и изпълнителен лист - 2 на сто върху интереса, но не по-малко от 25 лв.;
Re: Изпълнителен лист- такса
Обаче ако е по Заявление за издаване на Заповед за изпълнение, таксата от 2% включва и издаването на изп.лист (ако се стигне до такова издаване)
- p_dyan
- Потребител
Имам повод и основание да съдя държавата - как да се извади бързо изпълнителен лист ?
- boyans
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|