начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

значение на оранжевия цвят в предвижданията на ПУП/ЗРП/

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

значение на оранжевия цвят в предвижданията на ПУП/ЗРП/

Мнениеот blagoydm » 31 Юли 2008, 12:21

в ЗРП /ПУП/ от 1972 г. са дадени 2-ва УПИ като с тъмно кафяв цвят се виждат петната на съществуващите и към днешна дата сгради.Върху тези тъмнокафяви петна е посочена и етажността /в случая 3 етажа/.

ПРОБЛЕМЪТ МИ ОБАЧЕ Е СЛЕДНИЯТ: Между двете тъмнокафяви петна, съответсващи на съществуващите сгради в двата имота, С ОРАНЖЕВ ЦВЯТ Е ПРЕДВИДЕНО ЗАСТРОЯВАНЕ ДО РЕГУЛАЦИОННАТА ЛИНИЯ, т.е. СВЪРЗАНО.В оранжевите петна етажност не е посочена.

ПОНЕЖЕ НЕ МИ Е ЯСНО КАКВО СОЧАТ и значат тези цветове, не мога да се ориентирам дали свързаното застрояване между двата УПИ е само за свързано застрояване на допълващи застроявания или е предвидено свързано застрояване на основните сгради в двата УПИ.
Трудно ми е да изтълкувам тази графична част на ЗРП, тъй като наистина не съм наясно какво значи "ОРАНЖЕВИЯТ" цвят!!!!
blagoydm
Нов потребител

Re: значение на оранжевия цвят в предвижданията на ПУП/ЗРП/

Мнениеот kalahan2008 » 02 Авг 2008, 09:13

pilot66 написа:
Освен да Ви препратя при АДВОКАТ
! ...

:shock: :shock: Какъв адвокат :shock: Тук трябва КАРТОГРАФ или ГЕОДЕЗИСТ!
http://www.cadastre.bg/Nar3_210206.htm#pril1
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... 2251a44c86
Иначе към скицата би трябвало да има съответната легенда и там да пише кой цвят за какво е :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Фев 2010, 23:08

1. Наредбите по приложението на ЗКИР не се отнасят до плановете по ЗУТ.
2.Съгласно решение на ВАС №8787/2008 ДВ.бр.66/2008г., именно приложението към чл.68 ал.2 от Наредба №8 ОСУСП по отношение цветовете е отменено.
3.Що се касае до действащите ЗРП от времето на отменения ЗТСУ, оранжевият цвят за който става дума е това, което е дадено в легендата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Фев 2010, 02:11

Ако не е посочена етажност, вероятно е посочена буква (М или Г, или М/Г). Това ще рече допълващо застрояване за нежилищни нужди с височина, прилягаща на допълващо застрояване. Ако няма посочена нито етажност, нито буква - кафето на проектанта е било доста рядко, затова цветът Ви се вижда оранжев.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2010, 20:53

Ако не е посочена етажност, вероятно е посочена буква (М или Г, или М/Г)

Все си мисля, че ако тези буквени означения не са обяснени в легенда към съответния подробен план, всеки формално може да се позове, че тези букви нищо не му говорят независимо от постановеното в чл.72 ал.2 от Наредба №7 ПНУОВТУЗ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация