начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Обезпечение на бъдещ иск и доказателства

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезпечение на бъдещ иск и доказателства

Мнениеот zvezda » 17 Яну 2005, 15:33

Предстои ми да подам молба за обезпечение на бъдещ иск. Ще искам възбрана върху имот на длъжника. За доказване на факта, че длъжника разполага с такъв, имам копие на нот. акт, в който той е вписан като собственик, но от преди 7 години. Струва ми се обаче, че съда ще ми иска по-актуални данни. В службата по вписванията ми отговориха, че удостоверение за това, че еди-кой си има на негово име еди-какви си имоти, не издават, пък аз си мислех, че точно от там ще се снабдя с такова. Вярно - направих си компютърната справка, но какво от това. В данъчната служба важи "служебната тайна" и от там не мога нищо да взема. Какъв документ да приложа, за да докажа, че лицето е собственик на имот.
Може би въпросът ми е тъп, но в момента не мога да се ориентирам. Благодаря на пишещите!
zvezda
Потребител

Re: Обезпечение на бъдещ иск и доказателства

Мнениеот адв. » 17 Яну 2005, 15:42

Ако компютърната справка не показва нови сделки, то защо да не приложите нея ?
адв.

Мнениеот zvezda » 17 Яну 2005, 15:53

Ами няма подпис, печат - все едно аз съм си я написала.
zvezda
Потребител

Мнениеот НИНА » 17 Яну 2005, 16:08

И какъв ти е проблема, стига да мине. При мене мина. А после искай да ти издадят удостоверение и си направи справка освен в данъчното и в службата по вписванията и за това дали не е държавен, за да няма изненади.
НИНА

Назад към Взаимопомощ