начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

С МОЛБА ЗА ПОМОЩ-ИМАМ ЗАПОР НА СМЕТКАТА

С МОЛБА ЗА ПОМОЩ-ИМАМ ЗАПОР НА СМЕТКАТА

Мнениеот ani_varna » 07 Ное 2007, 22:26

Здравейте,обръщам се към вас с молба за помощ.Ще ви разкажа накратко за проблема си.Имам регистрирана фирма-ЕТ през 1990г. направих пълномощно на съпруга си и той движеше фирмата.Тази година се оказа че фирмата има някакви данъчни задължения и има принудително събиране на публични вземания установени с ДДС по СД от 2001г. и ДДС по ДОА от 1995г.Публичен изпълнител ми наложи запор на сметките / засега нямам запор на трудовото възнаграждение/, но по закон разбрах че имам право месечно да получавам до 250 лв.Нямам никаква собственост и немога да платя 21 000лвза да ми махнат запора.Разделени сме със супруга ми от 4 год. сама се грижа за детето и просто с тези пари незнам как ще живея.Има ли някакъв изход от цялата ситуация?Благодаря ви предварително.
ani_varna
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 08 Ное 2007, 00:13

Не е лесна вашата... като икономист го казвам.
Вижте, тук с форума няма да стане работата. В случая данъчните (АДВ в частност) са в правото си.
Предполагам очаквате приказката "обърнете се към адвокат", но наистина друго незнам какво да ви кажа. Данъчните задължения са ваши. Евентуално след това да докажете, че съпругът ви е оакал (извинете за приказката) работата на времето и да му се търси отговорност, но това е съвсем друга работа, която за момента нито ще ви свали запора на сметките, нито ще ви плати данъчното задължение.

Навремето поне бил ли е вписан като прокурист? Или само пълномощно има?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kalahan » 08 Ное 2007, 09:29

Подайте възражение за изтекла давност пред публичния изпълнител за ДОА от 1995г. Тъй като това ДОА е доста старо, най-вероятно основната част от задълженията Ви произтичат именно от него, тъй като за 12 години са се натрупали лихви близо 100%.
kalahan
Потребител

Мнениеот karaboidev » 02 Апр 2008, 23:46

за 1995г давноста е в сила , но за 2001г задължението е изискуемо
karaboidev
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство