- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ от студентите в ЮЗУ, специалност право
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ от студентите в ЮЗУ, специалност право
Здравейте, колеги. Сега почнах с учебната година, но въпросът ми е свързан с една дисциплина - ОТП. Можете ли да ми кажете нещо по-специфично за подготовката - източници (учебници), начини за ученето, начин на провеждането на изпита накрая, че доста разнопосочени чувства внася този преподавател - Георги Бойчев, и съм объркан.
- Tudur
- Младши потребител
Според мен има два основни варианта за подготовка.
1.Купувате си четирите лилави книжки на проф. Бойчев, четете ги, чудите се защо се повтаря толкова, но все пак се готвите само по тях и вземате изпита с хубава, но базирана на не особено обширни познания, оценка.
2.Купувате си четирите лилави книжки на проф. Бойчев, четете ги и отсявате от плявата общо по 2-3 наистина нужни Ви изречения от всяка от тях. След това изчитате Ц.Торбов,Р.Ташев, малко чуждестранна литература (немска,руска или друга), запознавате се с повече становища, явявате се на изпита и се представяте отлично.
Но и двата варианта са свързани с редовни посещения на упражненията. М. Станин ги води наистина добре.
Всеки, който се подготви достатъчно добре, ще вземе ОТП. Легендите за това,че се влачи до 3 курс и пр. са дело на студенти, които не са положили грам усилие дори да се запознаят с материята.
Ще Ви посъветвам да не слушате разкази за този изпит, а да се готвите задълбочено поне една седмица за него (за един добре трениран мозък това е достатчно време).
1.Купувате си четирите лилави книжки на проф. Бойчев, четете ги, чудите се защо се повтаря толкова, но все пак се готвите само по тях и вземате изпита с хубава, но базирана на не особено обширни познания, оценка.
2.Купувате си четирите лилави книжки на проф. Бойчев, четете ги и отсявате от плявата общо по 2-3 наистина нужни Ви изречения от всяка от тях. След това изчитате Ц.Торбов,Р.Ташев, малко чуждестранна литература (немска,руска или друга), запознавате се с повече становища, явявате се на изпита и се представяте отлично.
Но и двата варианта са свързани с редовни посещения на упражненията. М. Станин ги води наистина добре.
Всеки, който се подготви достатъчно добре, ще вземе ОТП. Легендите за това,че се влачи до 3 курс и пр. са дело на студенти, които не са положили грам усилие дори да се запознаят с материята.
Ще Ви посъветвам да не слушате разкази за този изпит, а да се готвите задълбочено поне една седмица за него (за един добре трениран мозък това е достатчно време).
Fortuna fortes adiuvat.
Perfice te!
Perfice te!
- MariaMagdalena
- Потребител
Re: Помощ от студентите в ЮЗУ, специалност право
Tudur написа:Здравейте, колеги. Сега почнах с учебната година, но въпросът ми е свързан с една дисциплина - ОТП. Можете ли да ми кажете нещо по-специфично за подготовката - източници (учебници), начини за ученето, начин на провеждането на изпита накрая, че доста разнопосочени чувства внася този преподавател - Георги Бойчев, и съм объркан.
Чети Росен Ташев,колега!!!!
Тази дисциплина трябва да я разбереш,не да я изкараш,а да я разбереш-чети Росен Ташев,задължително.
Много хора,чели от Бойчев,вече нищо не помнят-проверих ги.
А тези,които са чели от Ташев са разбрали нещата
- Гост
на мен Ташев ми преподаваше в НБУ и съм страшно доволна от него и от учебника му - няма плява и е ясен като влезеш в материята.
- pavlina_nikolova
- Младши потребител
:)
1. Задължтелно ходете на упражненията при М. Станин, за 1 отсъствие после му се молих един месец да ми даде подпис! Бъдете редовни!
2. От 4-те лилави учебника на Г. Бойчев едва ли ще научиш нещо, аз учих само от записките, които си водех на упражнения при Станин.
3. Най - важно е да разбереш ОТП-то, а не да вземеш изпита! Не учи за да го вземеш, а учи най - вече за да го разбереш!
4.На изпита, НЕ ПИШЕТЕ повече от 2 страници, даже не ги проверяват, Бойчев иска в 2-3 страници ЯСНО, КРАТКО и ТОЧНО да разработиш въпроса ( за разлика от него ).
5.И последно - не е вярно, че дори и да учиш ще бъдеш скъсан, не е вярно, че нарочно къса! Научите ли си и най - вече, ако не сте зубрач и покажете на изпита, че наистина се навлезли в материята, а не просто сте научили наизуст учебниците на Проф. Бойчев - изпита ще е ваш!
Успех, колеги!
2. От 4-те лилави учебника на Г. Бойчев едва ли ще научиш нещо, аз учих само от записките, които си водех на упражнения при Станин.
3. Най - важно е да разбереш ОТП-то, а не да вземеш изпита! Не учи за да го вземеш, а учи най - вече за да го разбереш!
4.На изпита, НЕ ПИШЕТЕ повече от 2 страници, даже не ги проверяват, Бойчев иска в 2-3 страници ЯСНО, КРАТКО и ТОЧНО да разработиш въпроса ( за разлика от него ).
5.И последно - не е вярно, че дори и да учиш ще бъдеш скъсан, не е вярно, че нарочно къса! Научите ли си и най - вече, ако не сте зубрач и покажете на изпита, че наистина се навлезли в материята, а не просто сте научили наизуст учебниците на Проф. Бойчев - изпита ще е ваш!
Успех, колеги!
"Правото е изкуството на доброто и справедливостта" Целз
- M.Borisova
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|