- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Към колегите преминали Административно право в ЮЗУ
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Към колегите преминали Административно право в ЮЗУ
Здравейте,Юзу-вци и Юзу-вки
Да ви попитам,коя е "Библията" на Административното Право.
Разкажете ми за самият изпит при г-н ВСС
Знам само,че е устен.
Ако е възможно,като посочвате автора,посочете и издателството.
Айде успешна ваканция
Да ви попитам,коя е "Библията" на Административното Право.
Разкажете ми за самият изпит при г-н ВСС
Знам само,че е устен.
Ако е възможно,като посочвате автора,посочете и издателството.
Айде успешна ваканция
- Гост
Нещо пак не си разбрал В ЮЗУ само по наказателно, трудово и застрахователно изпитеите са устни. Всички останали са ПИСМЕНИ ! Аз по административно съм учил от лекциите и от законите ( тогава ЗАП, ЗВАС), ЗАНН, ЗМСМА. Сега основно ще бъде по АПК. Лекциите са перфектни, така че ти препоръчвам да присъстваш и да си записваш. Иначе си бях купил и един учебник на Дерменджиев за 5лв от Роснева ама почти не го отворих. Сега по новия АПК сигурно има нови учебници. Провери по книжарниците. Ама изчакай да почнат лекциите и упражненията и там питай Айде сос здраве !
- pokerman
- Потребител
Абе Николов, Да ге ти преди седмица не каза ли, че ще се размажеш от пиене и ще се отдадеш на плевенските пичета /предполагам имаше предвид младите девойки в този град с много симпатични дами на възраст от 16 до 22 години/. Ако си мислиш през юли за изпит през другия юни /2008 г./ ти си луд или си препил, бе човек. Осъзнай се де. Още не си почнал да го учиш. Имах един колета, който втори курс в СУ си купи учебника на Сталев по Граждански процес и каза, че бил много интересен. Ами той просто "прегря" и до пети курс хептен се скапа. Всичко с времето си.
- civilista
- Младши потребител
Лекциите в съчетание с добро познаване на законите ще ти бъдат достатъчни. Хубаво е да си редовен на тези лекции и упражнения - освен че преподавателите имат добра визуална памет, ти самият ще усвоиш голяма част от материала. Успех!
- adriyana
- Младши потребител
civilista написа:Абе Николов, Да ге ти преди седмица не каза ли, че ще се размажеш от пиене и ще се отдадеш на плевенските пичета /предполагам имаше предвид младите девойки в този град с много симпатични дами на възраст от 16 до 22 години/. Ако си мислиш през юли за изпит през другия юни /2008 г./ ти си луд или си препил, бе човек. Осъзнай се де. Още не си почнал да го учиш. Имах един колета, който втори курс в СУ си купи учебника на Сталев по Граждански процес и каза, че бил много интересен. Ами той просто "прегря" и до пети курс хептен се скапа. Всичко с времето си.
Трябва да бъдем готови и да знаем какво ни очаква.Аз винаги мисля за напред.
А иначе,за мен,купона,започва в 24 часа до към пресушаване на портфейла.
Много поздрави от плевенските юристи.Тук се пресушават сангрии и кегове.
Мерси за инфото adriyana.
Айде успех
Николов пожелава на всички лек ден изпълнен с охладено бяло вино
- Гост
Николов,батка, кво административно,кви 5 лева??
Вие в ЮЗУ-то акредитация нямате,ти мислиш за изпити след година.По-добре си намери ново даскало,например БСУ
Вие в ЮЗУ-то акредитация нямате,ти мислиш за изпити след година.По-добре си намери ново даскало,например БСУ
- wu_gambino
- Младши потребител
Коментирайте книгите на
Проф. д-р Добри Димитров,проф. д-р Кино Лазаров,Иван Дерменджиев,
Ще ви бъда благодарен.
wu_gambino,какво да правя в Бургас.При вас ли с колоквиум освобождаваха от изпит,или се бъркам
Да знаеш колко трудно се влиза в БСУ,направо се мъчих 5 лета.Този СТОП тест е много труден.Такива трудни думи ябълка,море,праскова,направо ми скриха шапката
Аз зачеркнах мУре,много се чудех на тая сложна дума
Поздрави
Проф. д-р Добри Димитров,проф. д-р Кино Лазаров,Иван Дерменджиев,
Ще ви бъда благодарен.
wu_gambino,какво да правя в Бургас.При вас ли с колоквиум освобождаваха от изпит,или се бъркам
Да знаеш колко трудно се влиза в БСУ,направо се мъчих 5 лета.Този СТОП тест е много труден.Такива трудни думи ябълка,море,праскова,направо ми скриха шапката
Поздрави
- Гост
Забравих да отбележа, че при нас изпитът по Административно право бе устен, но тъй като курсът се състоеше от доста хора, освен проф. Воденичаров, ни изпитваха и асистентите...на база личните ми впечатления ви препоръчвам да стоите далеч от ас. Вълкадинова, но това, разбира се, си е само мое мнение. Пак отбелязвам - ходете и на лекциите, и на семинарните занятия винаги, когато имате възможност - полезно е за вас самите В края на семестъра се предава курсова работа, провежда се и колковиум като тези две "събития" са процесуални предпоставки за явяването ви на този изпит...с други думи, без тях не може...задължително е да имате положителна оценка от колоквуима и да сте предали курсова работа...в противен случай...няма изпит. И оттук отново излиза на преден план препоръката - ходете си на упражненията, защото текущите промени относно изброените факти стават ясни, само ако сте редовен студент:)
- adriyana
- Младши потребител
Нещо пак не си разбрал В ЮЗУ само по наказателно, трудово и застрахователно изпитеите са устни. Всички останали са ПИСМЕНИ
Хахахаха - това за пореден път доказва, че ЮЗУ-то е най-миризливия работнически факултет за учене по Право. А Николов не го разбирам вече - какъв адвокат е щом сега си е взел с 4 ОТП-то и се интересува как минава административното право и процес въ втори курс. Значи не е никакъв адвокат, а си е най-обикновен студент, завършил току-що първи курс право В ЮЗУ-то.Няма данни за такова лице, което да се е вписало като адвокат или мл.адвокат в колегията в Плевен.
Значи всичко е лъжа и измама!
Воденичаров няма нищо по неговата дисциплина - хахахаха
Истината е: Деменджиев, Костов, Хрусанов
Всичко по тази дисциплина е измислено само и единствено в СУ-то! Другото са компромиси!
Хахахаха - това за пореден път доказва, че ЮЗУ-то е най-миризливия работнически факултет за учене по Право. А Николов не го разбирам вече - какъв адвокат е щом сега си е взел с 4 ОТП-то и се интересува как минава административното право и процес въ втори курс. Значи не е никакъв адвокат, а си е най-обикновен студент, завършил току-що първи курс право В ЮЗУ-то.Няма данни за такова лице, което да се е вписало като адвокат или мл.адвокат в колегията в Плевен.
Всичко по тази дисциплина е измислено само и единствено в СУ-то! Другото са компромиси!
- fixxxer
- Потребител
fixxxer написа:Нещо пак не си разбрал В ЮЗУ само по наказателно, трудово и застрахователно изпитеите са устни. Всички останали са ПИСМЕНИ
Ехо,Модератор,виж го този психопат какви ги говори,пък на мен ми триеш темите.
Виждате ли колеги кой разбулва кошера само-Фиксер.Тъкмо всичко се
успокои и той пак продължава.Ама аз съм инат,така че......пълен напред.
Колега,нямаш ли си патка да си играеш с нея,ами си тръгнал да се занимаваш с едно от чудесата на България,а именно Правно-историчския факултет.
Та да те светна отново.Понеже си имам агенти и ще ти кажа,че отново не си прав(както винаги)
Я погледни тоя линк http://www.minedu.government.bg/opencms ... ctors.html
Както сам виждаш,ЮЗУ-то е получило акредитация по следните правни дисциплини до 2013 г.: Административно право и административен процес,Гражданско и семейно право,Трудово право и обществено осигуряване,Международно право и международни отношения,Наказателно право,Наказателен процес,и то забележете, колеги,става въпрос за степен "доктор".
Представяш ли си,колега Фиксер,как редовно обучение право в ЮЗУ няма да получи акредитацията.
Ха,сега виж http://www.minedu.government.bg/opencms ... ctors.html
Да виждаш нещо свързано с право?
И в крайна сметка,къде ПОЛУЧАВАТ бъдещите преподаветели по право своята докторска степен?В ЮЗУ,а защо?
Чакай не съм свършил.Да ти покажа преподавателския екип по специалност право в ЮЗУ:
проф. д- р Александър Воденичаров
проф. д- р Божана Неделчева
проф. д- р Антон Гиргинов
проф. д- р Богоя Станков
проф.д-р Владимир Петров
проф. д- р Георги Боянов
проф. д- р Георги Бойчев
проф. д- р Димитър Машев
проф. д- р Иван Стоянов
проф. д- р Костадин Бобев
проф. д- р Любен Корнезов
проф. д- р Марио Бобатинов
проф. д- р Милан Миланов
проф. д- р Нансен Бехар
проф. д- р Петко Попов
проф. д- р Румен Владимиров
проф. д- р Тенчо Колев
проф. д- р Траян Лялев
проф. д- р Стефка Наумова
доц. д- р Александър Билярски
доц. д- р Валентин Русев
доц. д- р Ванюша Ангушева
доц. д- р Георги Мутафчиев
доц.д-р Добринка Александрова
доц. д- р Емилия Рибарска
доц. д- р Иван Кабакчиев
доц. д- р Йордан Школагерски
доц. д- р Костадин Паев
доц. д- р Методи Марков
доц.д-р Марко Марков
доц.д-р Роза Димитрова
доц. д- р Снежана Ботушарова
доц. д- р Добринка Чанкова
и много други
- Гост
Мразя да се намесвам в чужди теми,но може ли да попитам двамата що коментирате БСУ ,като не знаете специалност право изобщо в цялата страна как се кандидатства и защо така.Помощ от приятел-/за БСУ е задължително български и история/щото тия въпроси не ги решавате вие ,ами айде да не ви светвам кой, щото гледам -много разбирате някой работи -то по-добре питайте Матурата,ама сега ще ревете ,че не знаете кой е той...е сега вече може ли да ви гледам сеира най-добронамерно
- eklekti4kata
- Потребител
eklekti4kata написа : "
--------------------------------------------------------------------------------
Мразя да се намесвам в чужди теми,но може ли да попитам двамата що коментирате БСУ ,като не знаете специалност право изобщо в цялата страна как се кандидатства и защо така.Помощ от приятел-/за БСУ е задължително български и история/щото тия въпроси не ги решавате вие ,ами айде да не ви светвам кой, щото гледам -много разбирате някой работи -то по-добре питайте Матурата,ама сега ще ревете ,че не знаете кой е той...е сега вече може ли да ви гледам сеира най-добронамерно "
Нищо не разбрах от този пост Какво искате да кажете?
--------------------------------------------------------------------------------
Мразя да се намесвам в чужди теми,но може ли да попитам двамата що коментирате БСУ ,като не знаете специалност право изобщо в цялата страна как се кандидатства и защо така.Помощ от приятел-/за БСУ е задължително български и история/щото тия въпроси не ги решавате вие ,ами айде да не ви светвам кой, щото гледам -много разбирате някой работи -то по-добре питайте Матурата,ама сега ще ревете ,че не знаете кой е той...е сега вече може ли да ви гледам сеира най-добронамерно "
- pokerman
- Потребител
pokerman,разбира се, че думите ми бяха към wu_gambino and advokat_nikolov,а не към теб.Извинявай,ако нещо си се обидил/а!Те се били мъчили с няк`ъв тест-само дето не знаят за някакви единни държавни изисквания...sorry,още веднъж, ако си обиден/а не беше към теб
- eklekti4kata
- Потребител
Не съм обиден и въобще не ми пука. Просто не разбрах за какво става дума
П.П PokerMAN няма как да е жена
П.П PokerMAN няма как да е жена
- pokerman
- Потребител
За най-най незнаещите-дори тази година великите РЕВОЛЮЦИОНЕРИ УНСС не можаха да избегнат изпитите по история и български за специалност право-питат се най-големите лаици -защо?Сега вече разбираш ли защо провокирам тези двамата,pokerman?Да чакам отговор,адекватен от тях ,ще получа ли- ти как мислиш? Ама все пак да не даваме наготово отговора-а?
- eklekti4kata
- Потребител
Специалност “Право” към Юридическия факултет на БСУ получи най-високата възможна оценка "Мн. добър" от Националната агенция за оценяване и акредитация
Националната агенция за оценяване и акредитация е държавният орган, който признава правото на висшите училища да дават висше образование чрез оценяване на качеството на предлаганото от тях обучение.
Както институционалната акредитация, дадена на БСУ през месец май 2006 г., така и акредитацията на специалността “Право” е за максималния срок, предвиден от Закона за висшето образование – шест години, и е присъдена за доброто и съпоставимо с европейските стандарти качество на учебните планове, програми и методи на преподаване, за високата квалификация на преподавателския състав, за постиженията на преподавателите и студентите в научните и приложни изследвания, за осигурените отлични условия на материалната и технологична учебна среда.
Дадената най-висока акредитационна оценка на специалност “Право” е в резултат от вложения труд и творческата енергия както на преподавателите, така и на студентите от Центъра по юридически науки.
Академичното ръководство поздравява всички преподаватели и студенти от Центъра по юридически науки и им пожелава да работят със самочувствието и всеотдайността на успяващи хора!
Fri - 06.Jul.2007 - 14:25:35
Националната агенция за оценяване и акредитация е държавният орган, който признава правото на висшите училища да дават висше образование чрез оценяване на качеството на предлаганото от тях обучение.
Както институционалната акредитация, дадена на БСУ през месец май 2006 г., така и акредитацията на специалността “Право” е за максималния срок, предвиден от Закона за висшето образование – шест години, и е присъдена за доброто и съпоставимо с европейските стандарти качество на учебните планове, програми и методи на преподаване, за високата квалификация на преподавателския състав, за постиженията на преподавателите и студентите в научните и приложни изследвания, за осигурените отлични условия на материалната и технологична учебна среда.
Дадената най-висока акредитационна оценка на специалност “Право” е в резултат от вложения труд и творческата енергия както на преподавателите, така и на студентите от Центъра по юридически науки.
Академичното ръководство поздравява всички преподаватели и студенти от Центъра по юридически науки и им пожелава да работят със самочувствието и всеотдайността на успяващи хора!
Fri - 06.Jul.2007 - 14:25:35
- eklekti4kata
- Потребител
eklekti4kata написа:Мразя да се намесвам в чужди теми,но може ли да попитам двамата що коментирате БСУ ,като не знаете специалност право изобщо в цялата страна как се кандидатства и защо така.Помощ от приятел-/за БСУ е задължително български и история/щото тия въпроси не ги решавате вие ,ами айде да не ви светвам кой, щото гледам -много разбирате някой работи -то по-добре питайте Матурата,ама сега ще ревете ,че не знаете кой е той...е сега вече може ли да ви гледам сеира най-добронамерно
Ъ ?
Translate
- Logan
- Потребител
pokerman написа:eklekti4kata написа : "
Естествено,че знам кой е Крис Матурата
- Гост
Първо,Николов,уча в СУ,не във "великия" БСУ.
Второ,наистина в БСУ с колоквиум се освобождават от изпит !! и то по гражданско Имам достоверна информация ,че миналата година Русчев не е пуснал никого от първия път
Само за справка-тази година в СУ от първия път го взеха над 120 души,т.е около половината курс.
Като се замисли човек и за какво им е ГП в БСУ?? Там учат разни мамини келешчета,на които им трябва само диплома по право,за да ги уредят в полицията/следствието.Стига им и бегла представа по наказателно
А БСУ ти препоръчах като друга "Мека на правото"
- wu_gambino
- Младши потребител
Реших проблема с Административното право.
Купих си учебника на проф.д-р Добри Димитров.Струва 22 лв.и е на издателство "Сиела",а като обем е 700 стр.
Съобразен е с новото законодателство/до края на 2006,вкл.и с АПК.
Трябва да отбележа,че това е учебник само по Административно право.
Ние,в ЮЗУ-то,го изучаваме като отделна дисциплина,т.е.не е инкорпорирано с Административния процес.
В учебника е отделено много на АА,АНО,ДС,ДСл,както и на много други институти,които не са включени в конспектие,които пък са много бедни на въпросчета-във всички ВУЗ-ове е така.Включени са много нови неща,като например омбудсмана и др.
Учебникът съдържа и много мнения на други автори,които не са публикувани до сега в учебници.
А относно Данчо Хрусанов-чудя се още да го взема ли.Струва ми се,че при Димитров е всичко точно.Много хубаво е обяснил за субектите на АП и въобще всичко останало-доволен съм.
Купих си учебника на проф.д-р Добри Димитров.Струва 22 лв.и е на издателство "Сиела",а като обем е 700 стр.
Съобразен е с новото законодателство/до края на 2006,вкл.и с АПК.
Трябва да отбележа,че това е учебник само по Административно право.
Ние,в ЮЗУ-то,го изучаваме като отделна дисциплина,т.е.не е инкорпорирано с Административния процес.
В учебника е отделено много на АА,АНО,ДС,ДСл,както и на много други институти,които не са включени в конспектие,които пък са много бедни на въпросчета-във всички ВУЗ-ове е така.Включени са много нови неща,като например омбудсмана и др.
Учебникът съдържа и много мнения на други автори,които не са публикувани до сега в учебници.
А относно Данчо Хрусанов-чудя се още да го взема ли.Струва ми се,че при Димитров е всичко точно.Много хубаво е обяснил за субектите на АП и въобще всичко останало-доволен съм.
- Гост
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|