начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

казус

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

казус

Мнениеот aantoniyaivan » 06 Юни 2007, 19:37

едно лице (иванов) отива на почивка и моли сьседа си (петков) да полива цветята му и да храни котката му,като не ползва вещите му.петков обаче се разболява и сестра му вьрши сьответната работа.след като се враща иванов вижда че котката му е умряла,цветята сьщо,а вешите му са ползвани.
въпросът е:какъв договор е това и може ли иванов да предяви иск срещу петков за причинените вреди?
aantoniyaivan
Нов потребител

казус

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 19:42

aantoniyaivan, в кой курс си?
legista
Младши потребител

Мнениеот aantoniyaivan » 06 Юни 2007, 20:02

трети курс
aantoniyaivan
Нов потребител

казус

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 20:16

вече трябва да знаеш отговора. Ако се затрудняваш, отвори ЗЗД и ще установиш какъв вид е договора- не искам да ти отнемам удоволствието. За вредите да знаеш- щом има вреди, винаги можеш да търсиш обезщетението им, стига да можеш да ги докажеш и да се насочиш срещу правилното лице.
legista
Младши потребител

Мнениеот aantoniyaivan » 06 Юни 2007, 20:20

това,което казвате на мен ми е ясно и все пак не ми е ясно на какво основание ще се предяви иска и какьв е договорът
aantoniyaivan
Нов потребител

казус

Мнениеот legista » 06 Юни 2007, 20:35

колега, не очаквай от мен да ти дам точния отговор. Това не е добре за тебе, пък и услугата ми ще е лоша. А освен това разбирам, че ти самия можеш да изведеш отговора от казуса и от знанията, които имаш. Ти вече знаеш, че са причинени вреди, значи знаеш и основанието. Остава да го заместиш във формулата по ЗЗД и си готов.
legista
Младши потребител

Назад към Лекции и материали