![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ КАКВО ДА ПРАВЯ!
Предварително благодаря!
|
|
teo_76 написа:Любопитно ми стана следното ---- от поста на bludnig_sin --- Показвате ако имате копие от нотариалния акт (ако ви поиска), но по принцип чси може лесно да направи справка в имотния регистър и да види, че има прехвърляне на собственост на имота от длъжниците по изп.дело към вас. Ако въпреки това реши да описва имущество държите в протокола за описа да се впише, че възразявате срещу действията на чси тъй като вие сте собственик на вещите.
Как ще описва чуждо имущество в чужд имот, при условие че документите го потвърждават? Възможно ли е това? Имат ли право въобще да влизат в имота ми без мое съгласие?
Как ще описва чуждо имущество в чужд имот, при условие че документите го потвърждават? Възможно ли е това? Имат ли право въобще да влизат в имота ми без мое съгласие?
bludniq_sin написа:По реда на въпросите ...
.. не бих казал, че сме чак толкова зле.
teo_76 написа:ММММ дааааа. Лошо. Добре че поне пазя документите и касовите бележки на 95% от нещата в имота /ел. уреди, мебели и т.н./
Я-а-а-а, колко интересни неща![]()
![]()
Значи ще се домъкне някакъв (без значение от коя институция) без изрична съдебна заповед, и ще ми рови из вещите? Говорим за движимо имущество, неподлежащо на регистрация и прочие.
Че то, длъжника, би могъл да си остави вещите на съхранение и при други лица - и там ли ще се рови?
Не сте чак (само) толкова зле - още по-зле сте.
teo_76 написа:Е хе .Хора моля ви не се дразнете. Достатъчно притеснено ми е. Знам че законите в България в определени случаи са меко казано абсурдни. Просто моля за съвет как да постъпя око евентуално наистина дойде ЧСИ и иска да прави опис на имуществото ми.
bludniq_sin написа:Яяяя колко интересноИзричната съдебна заповед е изпълнителния лист, в който съдът удостоверява, че ти ми дължиш пари. Изрично законът определя, че като не ми платиш имам право да продам де що имаш (с известни ограничения). И какво очакваш - държавата да застане зад теб и да ти разреши да се затвориш у вас и аз да чакам да ти скимне да ми платиш? От къде на къде? Ако успея да локализирам вещите като твои мога и при други лица да отида - примерно колата ти може да си я паркирал пред дома на твой приятел - няма да отида да я запорирам ли? А иначе както казах законодателят е предоставил средства за защита на тия други трети лица, които питащият в конкретната ситуация може да използва ако се наложи.
teo_76 написа:А относно касовите бележки - към касовата бележка на съответния уред или мебел има гаранционна карта в която е упоменато моето име. Което мисля, че е достатъчно доказателство за собственост.
Длъжникът има постоянен адрес или настоящ адрес (примерно е под наем). Живее с други хора вътре (майка, татко, или съквартиранти). След като имам постоянен или настоящ адрес някъде аз влизам вътре за да защитя интересите на моя взискател! Хич не ми пука колко още човека обитават това място и чия е собствеността. Както казах - имат си средства за защита, имат си ред за обжалване на действия и тн.Значи първо - кой е длъжника
teo_76 написа:А относно касовите бележки ---- към касовата бележка на съответния уред или мебел има гаранционна карта в която е упоменато моето име. Което мисля, че е достатъчно доказателство за собственост.
kysmet4e написа:teo_76 написа:А относно касовите бележки ---- към касовата бележка на съответния уред или мебел има гаранционна карта в която е упоменато моето име. Което мисля, че е достатъчно доказателство за собственост.
Би трябвало да си абсолютно прав... Но това изглежда като леко засукан казус...
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 43 госта