Може ли да бъде?
При претърсване и изземване са иззети ЗАКОННО документи, които служат като основание за плащане от трето лице.Има отказ за изплащане на сумата от това лице по ксерокопия на тези документи и нотариално заверен опис от протокола за претърсване и изземване, в който са описани по инд. номера, т.к. в договора между страните е упоменато, че плащането се извършва при представяне на първите (оригиналните) екземпляри, които обаче са иззети. Явно има щета от тези действия. Аз като неюрист разбирам, че Закона за отговорност на държавата за щети... и АПК уреждат въпроса при незаконни действия , но случаят не е такъв. (забравих: паричните отношения м/у лицата са административно правни). Прав ли съм и какво може да се направи?
ПП Ясно е, че е нужна специализирана помощ, но аз питам в качеството си на лице, което не взема тези решения.
С уважение:
- Дата и час: 15 Фев 2025, 00:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Щета при законни действия на държавата
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Щета при законни действия на държавата
Не си прав!
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Не си прав!
ОК Благодаря!
Ще ще сведа до знание да предприемат действия, ако решат
- ivarbanov
- Младши потребител
С уважение:
Ало..?!? Тука са адвокати, благодарностите с хонорар!
Като си платиш ще ти кажат какво да направиш в делото, за да се появят в него необходимите документи. Сам не може да го направиш. Като осъдиш държавата и извадиш ИЛ мога да те отърва от него срещу 30% от цената, защото събирането от държавата е с голям зор, нямаш представа какви разбойници са.
- ivanov_p
- Активен потребител
Наясно съм и не искам подробности
Само насока
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Само насока
- ivarbanov
- Младши потребител
Няма насока, трябва да се правят искания пред съда, да се вадят удостоверения, да се разнасят, да се реагира ако не им обърнат внимание и т.н., не може да направиш.
- ivanov_p
- Активен потребител
Нищо не ми идва наум на първо мислене, дори най-общо; надявам се на последващо мислене да ми хрумне, но...
Само въпрос: основанието, на което претърсващите изземват документите, такова ли е, че да опорочава самите документи, ако се докаже? Лошо задавам въпроса май - има съмнение, че са фалшиви, или нещо подобно, или няма връзка с това?
Опасявам се, но изобщо може да не съм права, че в такъв случай може да се окаже, че трябва да си търсите парите от този, който е издал документите, а не от административния орган.![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Само въпрос: основанието, на което претърсващите изземват документите, такова ли е, че да опорочава самите документи, ако се докаже? Лошо задавам въпроса май - има съмнение, че са фалшиви, или нещо подобно, или няма връзка с това?
Опасявам се, но изобщо може да не съм права, че в такъв случай може да се окаже, че трябва да си търсите парите от този, който е издал документите, а не от административния орган.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Не казват, но не са фалшиви според мен. Не виждам как може да стане. Търси се злоупотреба мисля
- ivarbanov
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|