начало

Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд

Как да призова свидетел, на когото не знам адреса?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да призова свидетел, на когото не знам адреса?

Мнениеот krastinko » 01 Апр 2016, 11:22

Здравейте.
Искам да призова като свидетел по гражданско дело човек, на когото знам трите имена и ЕГН, но не и адреса. От кого и по какъв начин мога да искам съдействие за установяването на адреса му, за да бъде призован?
krastinko
Младши потребител

Re: Как да призова свидетел, на когото не знам адреса?

Мнениеот svettoslav » 01 Апр 2016, 12:31

От съда искай.Съд удостоверение за да се снабдиш с такова за адреса. Те може и служебно да направят справка, стига да си внесъл таксата. Поискай по служебен път. Все пак имаш ЕГН. Аз навремето нямах, само знаех къде работи; нещо ми е мъгляво по тоя случай. Исках от съда да изиска от работодателя информация за нещо, но май ми казаха, че си е мое задължение . Не се сещам исках ли по месторабота да го призовават . Но ти си имаш ЕГН.Няма логика за същия човек утре ако му пуснеш измислено дело за 1 лв да му разбереш адреса, а понеже тук е само свидетел -да не можеш.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 01 Апр 2016, 12:35

Но ако се закучат нещата пускай едно трудово дело, пиши го работодател, че да не внасяш и такса, и бързо ще разбереш къде живее.Откачено,но става. :D Както казва Сталев в учебника "Всеки може да направи другиго ответник ".
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 01 Апр 2016, 12:37

Бързо обаче оттегляш иска след това, че да не плащаш разноски :mrgreen:
svettoslav
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ