начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Нотариална такса

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотариална такса

Мнениеот kavkaz » 07 Мар 2016, 15:54

Здравейте,

Като купувач ще сключа договор за продажба на МПС. Условието за плащане е 50 % при сключване на договора пред нотариуса, доставка на МПС - до 30 дни след сключването, със заплащане на останалите 50 % тогава.

Въпросът ми е: нотариалната такса, която ще заплатя при сключването на договора, върху цялата сума на МПС ли ще бъде, или на реално заплатената от мен 50 % от сумата?

Предварително Ви благодаря.
kavkaz
Младши потребител

Re: Нотариална такса

Мнениеот katerinakuch » 07 Мар 2016, 22:57

Това ще го определи нотариусът.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот possitiv3 » 08 Мар 2016, 00:29

kavkaz написа:Здравейте,

Като купувач ще сключа договор за продажба на МПС. Условието за плащане е 50 % при сключване на договора пред нотариуса, доставка на МПС - до 30 дни след сключването, със заплащане на останалите 50 % тогава.

Въпросът ми е: нотариалната такса, която ще заплатя при сключването на договора, върху цялата сума на МПС ли ще бъде, или на реално заплатената от мен 50 % от сумата?

Предварително Ви благодаря.

Здравейте, нотариусът ще събере нотариалната такса върху целия материален интерес по договора.

katerinakuch написа:Това ще го определи нотариусът.
- гръмни се с такива отговори !!!!!!!! :evil:
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Мнениеот kavkaz » 08 Мар 2016, 11:17

possitiv3, благодаря Ви сърдечно за бързия отговор на моето запитване.
Пожелавам Ви слънчев ден.
kavkaz
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ