начало

Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд

Как да разбера дали адвоката ни е лишен от права?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да разбера дали адвоката ни е лишен от права?

Мнениеот ani1978 » 06 Юли 2014, 12:46

Мои роднини са наели адвокат Ивайло Пенов от АК - София по гражданско дело. Разбираме, че е наказван с лишаване от права за три месеца, но дали е лишен и сега, не успяхме да разберем. От АК - София отказват да дадат информация по телефона. Случайно получихме информация, че е издирван от ОДМВР - Разград по ДП заради това че бил взел някакво капаро от 20 000 евро. Телефонът му не отговаря. Не знаем какво да правим. Най-лесното е да намерим друг адвокат, но това ще струва пари. Моля, дайте ми съвет.
П.П. Ще добавя, че материалният интерес на делото е голям и съответно хонорарът на евентуалния нов адвокат също ще бъде голям и ние не можем да си го позволим.
ani1978
Младши потребител

Re: Как да разбера дали адвоката ни е лишен от права?

Мнениеот sunrise » 06 Юли 2014, 14:03

Ето вижте тук:http://www.bar-register.bg/public/ChooseActionForm.aspx?&letter=%c8
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ani1978 » 06 Юли 2014, 14:14

sunrise написа:Ето вижте тук:http://www.bar-register.bg/public/ChooseActionForm.aspx?&letter=%c8

Благодаря, но това съм го виждала.

След като е наказан за три месеца миналата година в момента може ли да практикува? Това не мога да разбера.
ani1978
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 06 Юли 2014, 14:23

Ами това показва моментното състояние. Според мен не практикува изобщо.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ani1978 » 06 Юли 2014, 14:31

sunrise написа:Ами това показва моментното състояние. Според мен не практикува изобщо.

След като наказанието му е изтекло, по каква причина не практикува? Как мога да разбера със сигурност как стоят нещата? Да не би да е починал или заминал за чужбина?
ani1978
Младши потребител

Мнениеот lakavitsa » 06 Юли 2014, 19:17

Май отговор на това последното няма. Такъв отговор има за сградата дали е здрава, дали мпс е здраво поради занижен държавен контрол. Ето аз сега търся да проверя един адвокат, но името му е еднакво с друг такъв например: Иван Георгиев Иванов...Сигурно има поне няколко такива комбинации. Давам такъв отговор без да съм търсил Иван Георгиев Иванов.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот avtorum » 03 Юни 2015, 17:43

Нека да дам информация за Ивайло Пенов-аз съм пострадалия и го съди в момента прокуратурата в Разград а аз съм предявил иск за откраднатата от мен сума.Адвоката го търсиха с бюлетина на МВР за разпит а сега го издирват отново заради започналия процес в Разград .Делото е насочено за 24 06 2015 от 10 часа в Районен съд Разград
avtorum
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ