начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Въпрос относно подпис след приключване на изпит (кормуване)

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно подпис след приключване на изпит (кормуване)

Мнениеот mariadhaini » 07 Авг 2017, 18:20

Здравейте,

Бих искала да попитам за мнение относно следното:
Днес положих практически изпит за придобиване на категория В.
В колата освен изпитващият и инструкторът ми нямаше неутрален свидетел, което, доколкото знам, е нарушение.
След като си изкарах времето за кормуване (около 20-25 минути) и се завърнахме до изходната си /крайната точка, ми беше съобщено от изпитващия, че изпитът се прекратява с оценка 'НЕ', тъй като преди известен брой кръстовища не съм пропуснала пешеходец, който е стоял до светещ в зелено светофар.
Когато отказах да се подпиша на таблета, с който сега се провеждат този тип изпити, с аргумента, че абсолютно не съм съгласна с тази оценка, че сме превишили времето за изпита и т.н., бях изгонена от автомобила със 'Слизай маа, махай сА!"

Отказах да подпиша с идеята, че бих искала да оспоря тази оценка. След няколко часа инструкторът ми каза, че той се бил подписал на мястото, където трябва аз да се подпиша.

Въпросите ми са следните: доколко е законно друг човек да положи подпис на място, където се очаква да е моят личен и собственоръчен подпис и имам ли право да заведа някакъв иск срещу това?
И също - доколко е законно да няма свидетел в автомобила при провеждане на изпита?

Благодаря предварително!
mariadhaini
Нов потребител

Re: Въпрос относно подпис след приключване на изпит (кормува

Мнениеот jhoro » 10 Авг 2017, 18:24

Не бях се интересувал скоро от този въпрос, но ето на какво попадам
https://nova.bg/news/view/2014/06/01/76840/
Има ли го това нещо и Вие успяхте ли да си видите грешките на въпросния запис?
jhoro
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ