начало

244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища 244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища

Пример за Заявление за вписване по чл.45 от ЗЮЛНЦ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пример за Заявление за вписване по чл.45 от ЗЮЛНЦ

Мнениеот jvasilev3 » 13 Апр 2016, 12:54

Здравейте,трябва да впиша сдружението си в централният регистър на министерството на правосъдието. Но не съм много сигурен как трябва да попълня документите. Имам нужда от пример какво трябва да се попълни в бланката на заявлението за вписване по чл. 45. :? :?: Благодаря много предварително.
jvasilev3
Нов потребител

Re: Пример за Заявление за вписване по чл.45 от ЗЮЛНЦ

Мнениеот xaoc1973 » 13 Апр 2016, 13:54

Четеш и попълваш. Мен никой не ме е учил и сама съм попълвала на много НПО-та заявленията и са били приемани без забележки. Какъв е проблемът?
Явно нямаш адвокат, но и за всеки средноинтелигентен българин не трябва да има трудности.
Конкретизирай, моля, за какво точно питаш.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот jvasilev3 » 13 Апр 2016, 14:40

Нямам претенции, че съм особено интелигентен. За това просто ще покажа. Ще към благодарен ако някой помогне, без да напада, така и така нараненото ми самочувствие :D
http://s22.postimg.org/odgjicv4x/str_1.png
jvasilev3
Нов потребител

Мнениеот xaoc1973 » 13 Апр 2016, 17:32

Сори, ако съм те засегнала!
По ред на червените стрелки:

Име на сдружението по съдебен акт
Не пишеш нищо, ако ти е първоначално вписване
На края на съдебното решение имаш един син печат от съда, там си пише партидният номер и тома и страницата, а съда е съкратено с три букви какъв - напр. СГС (Софийски градски съд)
Ако си възникнал чрез съдебен акт, не пишеш нищо; иначе ще опишеш основанието какво е, ако не е съдебен акт

Друго?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот lexy21 » 13 Апр 2016, 18:19

Чл. 6. (1) Информацията за подлежащите на вписване обстоятелства по чл. 45 от ЗЮЛНЦ се посочва в заявление, съгласно приложение № 1, в полета, обединени в групи, както следва:
1. група "Регистрационен номер" с единствено поле № 1 "№ на първоначалното вписване", в което се посочва номерът на вписването в Централния регистър. Полето не се попълва при първоначално подаване на заявление за вписване.
2. група "Идентификация"; в полетата й се посочва информация, отнасяща се до юридическото лице, както следва:
а) в поле № 2 "Наименование" се посочват наименованието на юридическото лице;
б) в поле № 3 “Организационна форма” се посочва организационната форма на юридическото лице: “сдружение”, “фондация”, “клон на чуждестранно юридическо лице” или съответната друга организационна форма;
в) в поле № 4 "Единен идентификационен код - БУЛСТАТ” се посочва единния идентификационен код на юридическото лице (клона);
г) в поле № 5 "Седалище и адрес" се посочват пощенският код, населеното място, районът, областта и точният адрес на юридическото лице (клона); в полето може да се посочат телефонен номер, номер на факс, електронна поща и Интернет адрес.
3. група "Данни за съдебна регистрация" (полетата й се попълват само при вписване на юридически лица, вписани в български съдебен регистър); в полетата й се посочва информация, отнасяща се до съдебната регистрация на юридическото лице, както следва:
а) в поле № 6 "Съд по регистрацията" се посочва трицифреният код на окръжния съд, в който е вписано юридическото лице (клонът на чуждестранното лице), съгласно списък, одобрен от министъра на правосъдието;
б) в поле № 7 "Партиден номер" се посочва номерът на партидата на юридическото лице (клонът на чуждестранното лице);
в) в поле № 8 "Съдебно дело" се посочва номерът и годината на съдебното дело по регистрацията на юридическото лице (клонът на чуждестранното лице);
г) в поле № 9 “Националност” се посочва цифровия код на държавата, по чието право е учредено юридическото лице, регистрирало клона, съгласно "Класификатор на държавите" от Наредба № 5 от 10.05.1999 г. за структурата в цифров вид на кадастралните планове и карти, регулационните планове на почвените категории, на министъра на регионалното развитие и благоустройството (Обн., ДВ, бр. 56 от 22.06.1999 г.);
д) в поле № 10 “Обществено полезна дейност” се посочват целите и средствата за постигането им, както и предметът на стопанската дейност.
4. група "Друго основание за възникване" (полетата й се попълват само при вписване на български юридически лица, които не са вписани в съдебен регистър); в полетата й се посочва информация, отнасяща се до учредителя и акта, с който са учредени, както следва:
а) в поле № 11 "Учредител" се посочва наименованието на органа, учредил юридическото лице;
б) в поле № 12 "Учредителен акт" се посочва видът, номерът и датата на учредителния акт и данни за обнародването му;
5. група "Управителен орган", в полетата на тази група се посочват наименованието на управителния орган и данните за лицата от състава му:
а) в поле № 13 “Наименование” се посочва наименованието на управителния орган;
б) в поле № 14 "Член на управителния орган-Име" се посочва собственото, бащиното и фамилното име на съответното лице от състава на управителния орган;
б) в поле № 15 "Единен граждански номер" се посочва Единният граждански номер на лицето;
в) в поле № 16 "Начало на мандата" се посочва датата на началото на мандата;
г) в поле № 17 "Край на мандата" се посочва датата, на изтичането на мандата.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот jvasilev3 » 14 Апр 2016, 08:51

Много, много ви благодаря. Мисля, че за момента, това е което не разбирам. Златни хора сте вие :)
jvasilev3
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ