начало

Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд

Това изнудване ли е?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Това изнудване ли е?

Мнениеот valio4kata » 11 Юни 2015, 12:39

Преди медец видях във фактурите на Виваком,че всеки ден в един и същи час имам начислени суми за смс-и до някакъв номер.Отговора на оператора бе,че аз съм се абонирала
Вчера ми се обади служител на С.Г.Груп да ме уведоми за задължение от 38.40лв.към БТК(Виваком)без да ме уведоми от кога и за какво е то,само ме предупреди,че ще ме съди арбитражен съд без да се налага моето присъствие.
Обадих се на оператора и с много трудности разбрах,че това са абонаментни такси за месеци 05,06,07 и 08.2009г.Аз на 27.07.2009г.съм подала заявление за закриване на поста в което е отбелязано,че ще бъде закрит на 28.08.2009г.Мисля че за да ми приемат заявлението тези такси би трябвало да са събрани и да остане за плащане само 08.2009г.
Служителя на Виваком ме уведоми,че на 22.08.2012г.това задължение е дадено за събиране на външна фирма.Почти 3 години по-късно тази фирма се сеща да ме търси.
Въпросът е принципен не за тези 38 лева.Не е ли изтекла давността на това задължение,не трябваше ли да ме уведомят преди да ме дават на външна фирма?Или разчитат да не си пазим касовите бележки, а дори и да ги пазим те са избеляли и нищо не се вижда.
valio4kata
Младши потребител

Re: Това изнудване ли е?

Мнениеот doc03 » 11 Юни 2015, 20:06

Всичко е така, и всичко е врътка.
Прочетете си договора, онзи, стария, за онези суми, с Виваком. Вижте има ли клауза за арбитраж. Ако не - добре. Но дори и да има, ако си държите на своето (щото парите са малко) - адвокат!

П.П. Упс ... 2009г. .... дължите някакви такси. :arrow: таратора! :D
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ