начало

Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд

частно училище - мнения

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

частно училище - мнения

Мнениеот aia » 08 Мар 2005, 14:01

Здравейте,
Предстои ми да запиша дъщеря си в първи клас. Насочила съм се към частно основно училище, но не мога да реша в кое.
Моля, тези от вас, които имат поглед върху темата да споделят мненията и впечатленията си.
Благодаря Ви.
aia
Младши потребител

Re: частно училище - мнения

Мнениеот aia » 08 Мар 2005, 15:09

По-конкретно ме интересуват мненията ви за училищата, в които ходят вашите деца. Помогнете ми да взема най-доброто решение
aia
Младши потребител

Мнениеот protekta » 08 Мар 2005, 15:23

За София ли става въпрос?
protekta
Потребител

Мнениеот aia » 08 Мар 2005, 15:45

Да, за София. Извинявам се за недоглеждането.
aia
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ivo » 08 Мар 2005, 17:07

едно от най-добрите е "Св. София", Княжево, ул. Морени 7. много качествено образование.
ivanov_ivo
Младши потребител

Мнениеот protekta » 08 Мар 2005, 17:20

Дъщеря ми учи в ЕСПА. Второкласничка е. Аз съм във възторг от училището ! Мога много да Ви пиша за него, но едва ли точно тук му е мястото. Искам само да Ви кажа, че децата не желаят да излизат във ваканция!... А, от друга страна аз, като родител, съм напълно удовлетворена от нивото на обучение, от изключително разнообразните занимания, от специалистите, които работят там, от начина, по който възпитават децата, от начина на мислене, който формират у малките.
Вярно, училището е може би най-скъпото в София, но разликата в таксите /в сравнение с другите частни училища/ въобще не е толкова висока, че да разубеди някого, който е взел принципното решение да избере частното образование.
Аз минах по Вашия път, имах своите колебания и съмнения /професионална деформация при нас е нищо да не приемаме на доверие/, търсих много мнения. В крайна сметка реших да отделя време и да разгледам няколко от частните училища в София. Избрах това и нито за секунда досега не съм съжалила. Интересното беше, че изборът на детето ми беше същият /със съпруга ми даваме доста голяма свобода на аргументирани мнения на децата си/.
Моят съвет е да направите същото! Разгледайте училищата и сама ще решите кое е най-добро за детето Ви!
Успех!
protekta
Потребител

Мнениеот boba » 08 Мар 2005, 17:38

Освен двете посочени, препоръчвам и "Д-р Мария Монтесори" - Горна баня - това, което е в сградата на Италианския лицей. Едното ми дете учи там и съм напълно удовлетворена от условията и начина на преподаване.
boba

Мнениеот aia » 08 Мар 2005, 20:46

Благодаря ви за мненията. Много исках да придобия впечатления от хора, които не са финансово заинтересовани от избора ми. Директорите на училищата обещават чудеса, но от опита ми с детската градина знам, че не всичко е вярно.
За Еспа съм чувала много добри отзиви, но за съжаление живеем на другия край на София. "Св.София"и "Д-р Мария Монтесори" са чудесни възможности. Ще последвам съвета ви и ще ги разгледам лично, преди да се спра на някое конкретно.
aia
Младши потребител

Мнениеот protekta » 09 Мар 2005, 08:49

И ние живеем на другия край на София. ЕСПА осигурява транспорт "от врата до врата" /с доста бусчета по различни маршрути/ и досега не съм забелязала дъщеря ми да се изморява от пътуването /а тя тръгна в първи клас на 6 години/ !
protekta
Потребител

Мнениеот wonderedu » 25 Май 2011, 15:35

Ние сме страшно доволни от това частно училище - Увекинд. Такива професионалисти - наистина шапка им свалям !
wonderedu
Нов потребител

Мнениеот kitvas » 21 Апр 2015, 13:58

На моя позната детето й учи в Ерих Кестнер - немско училище в Люлин. В началото бе много доволна, но напоследък започна да се оплаква, че нивото било паднало. Не знам дали не приемат в тези частни училища децата на платежоспособни родители, без някакво ниво за прием.
kitvas
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ