Колеги, с последните изменения на ГПК, чл. 349, ал.3. се казва, че когато взискателя
не е посочил сметка за превод на събраните пари, те остават в сметката на
съдия-изпълнителя, до поискване. Въпросът ми е, при положение, че е посочена такава
сметка, съдия изпълнителят слъжебно ли превежда парите на взискателя или той трябва
да отиде в съд. изп. служба и да получи платежно нареждане за сумата си. Моля да ми
отговорят хора, които са извършвали на практика това действие, а не които само
предполагат или тълкуват законовата разпоредба.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос по съдебното изпълнение
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос по съдебното изпълнение
След като в молбата до съдия-изпълнителя е посочена сметка на взискателя, сумата се превежда по същата с разпореждане на съдия-изпълнителя. При липса на сметка, съдия -изпълнителя открива служебно такава в полза на взискателя.
- hebigatsu
- Активен потребител
И как конкретно човек си взема парите? Отива направо в банката и тегли от своята сметка (респ. от тази, коиато му е открил съдия-изпълнителя) или получава плат. нареждане от съдия-изпълнителя и после тегли парите от банката?
- Иванов
Аз имах такъв случай в началото на годината.Казано ми бе или да посоча сметка на името на взискателите,или те да отидат в касата на съдебноизпълнителната служба и да си получат парите на ръка.В първия вариант трябва да посочите с молба банковата сметка и взискателите ще си получат сумата от своята банка.
- juris
- Младши потребител
разбира се, но не ми отговорихте точно, дали преди да си получи парите от собствената си банка, взискателя трябва да отиде в канцеларията на съдия-изпълнителя и да получи плат. нареждане, или съдия изпълнителя превежда по собствена инициатива събраните суми по предварително посочената сметка.
Ако е налице втория вариант, възможно ли е съдия-изпълнителя да се забави с превеждането на сумата?
Ако е налице втория вариант, възможно ли е съдия-изпълнителя да се забави с превеждането на сумата?
- Иванов
Следва съдия-изпълнителят сам без да ходиш до службата да преведе парите по посочената сметка. В някои районни съдилища обаче, съдия-изпълнителят иска да отидеш и да си вземеш платежното до твоята сметка.
- pit
Отговорих Ви.Ако държите на всяка цена да чуете "Не" на въпроса Ви трябва ли взискателят да отива при съдия-изпълнителя,за да получил платежно нареждане -отговарям "Не".А дали съдия-изпълнителят може да се забави - не следва да се бави.
- juris
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|