начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Пинудително изпълнение - изхвърляне на длъжник

Пинудително изпълнение - изхвърляне на длъжник

Мнениеот гала » 22 Мар 2004, 10:37

Колеги много моля за бърза помощ : Имам влязла сила присъда и изваден Изпълнителен лист по съдебното решение , в което аз съм длъжник и трябва да предам владението върху един имот , който ползвах под наем . Много моля някои да ми обясни как става прозедурата по изхвърлянето на машините , моя собственост който са вътре . Има някакъв термин ' въйвод ' или нещо подобно . Моля някой да ме насочи. бЛАГОДАРЯ ВИ .
гала

Re: Пинудително изпълнение - изхвърляне на длъжник

Мнениеот sddd » 22 Мар 2004, 13:52

Не съм много в час с настоящото положение в ГПК,но първо тр.да се образува изп. дело,сдия-изпълнителя да ти прати призовка задоброволно изпълнение,а ти в 7дневен срок доброволно да се изнесеш.Ако не го сториш ще ти насрочат въвод във владение /конкретна дата,за която ще бъдеш уведомен писмено/.ако на датата на въвода не се явиш,въпреки редовното призоваване,съдия-изпълнителя има право да отвори помещението и да ти изнесе вещите отвътре,като ги даде на склад и определи някой на когото ги връчва за отговорно пазене.Т.е ще въведе във владение взискателя и без теб,като те уведоми къде са ти вещите.После всички разноски по склада,възнаграждение на пазача, и др. разноски по изп. дело ще ти бъдат възложени/ще ги платиш/
sddd

Мнениеот bgjurist » 26 Мар 2004, 12:40

Колегата беше изчерпателен.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Христозов » 26 Мар 2004, 13:09

Гала , що не пробваш да си хванеш адвокат , може би затова си стигнала до там да те изхвърлят
Христозов

Мнениеот пада ти се. » 26 Мар 2004, 13:54

Е от такива като тази мадама хората си патят. Не знам с нея какъв е случая, но и аз имам един имот който е даден под наем, но наемателя не плаща в период от 6 м. На всичкото отгоре го няма и в страната, а и машините си оставил в ппомещението. Не мога нито да ги махна и да ги продам, нито да пусна друг човек вътре, който ще си плаща редовно. Сега тай ......... ще трябва да я съдя, та да ми освободи помещението.
пада ти се.

Мнениеот гала » 26 Мар 2004, 15:01

Ех мом4ета , незнам защо толкова се вживявате , като това е само един казус. Плюс това аз ве4е си го реших. Сега ще ви отворя какво точно стана . Аз съм пълномощник на длъжника и доста добре си жърша работта след като При влязла в сила присъда , изваден изпълнителен лист и насро4ен ВЪВОД / в рамките на пове4е от две години / , отново имам предимство , защото взискателя е объркал адреса и презовките не са дошли на адрес и делото е без движение .
Не 4е има зна4ение мнението на някои големи разбира4и , но добре се сравям и сама , и едва ли ще опра до услуgи на адвокат точно за гражданско - правни спорове .

А тоя '' pada ti se '' , направо онемявам от подобно поведение .
Благодаря на sddd .
гала

Мнениеот zmedarova » 26 Мар 2004, 15:13

Е, има по-зле. Аз се боря с предишен собственик, който не освобождава имота от 1993г. То бяха въводи, то бяха дела, обжалвания, то бяха упражнения - фалшиви договори за наем, за дарение, за залог - пълна програма. И стана като във вица за тъщата.
Така, напълно съм съгласна, че така и се пада.
zmedarova
Нов потребител

Мнениеот гала » 26 Мар 2004, 15:25

Това му е хубавото на правото , няма невъзможни неща . А най - голямо е удоволствието , когато успееш да се възползваш от грешките на отсрещана страна . Не казвам 4е е 4естно да ползваш имот на другиго ,да не му плащаш и да не му го и връщаш , но ................... на практика дори и в момента по никакъв на4ин не могат да го мръднат от там .
гала

Мнениеот деси » 26 Мар 2004, 18:46

Е-е има и други начини за изхвърляне на длъжник, но нали трябва да е в рамките на закона.
А още по-лошото е, имота е мой, а го движи колега в провинцията. Добре, че не съм опряла до него. Имота де, не колегата.

[%sig%]
деси

Назад към Изпълнително и обезпечително производство