начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Бездействие на Съдия-изпълнител !

Бездействие на Съдия-изпълнител !

Мнениеот Калъчев » 07 Окт 2001, 19:34

Скъпи приятели ,от години имам образувано изпълнително дело насочено срещу имот на мой длъжник ,който се оказа в близки отношения със съдия изпълнителя, който пък е началник на съдебно-изпълнителната служба.Четири пъти обжалвах бездействието на СИ докато преди година и половина имота ми бе възложен.Тогава СИ публично се закле ,че няма да ме въведе в имота и след нови обжалвания беше насрочен въвод(за четвърти път).В деня на въвода СИ отново го провали въпреки изричните съдебни решения с които разполагам.Пред всички служители в службата заяви,че има лично отношение към мен и моята работа никога няма да стане.Сега мога отново да обжалвам и отново да спечеля ,но каква полза като СИ не се съобразява с решенията и не иска да си направи отвод. Към кого да се обърна?Има ли инстанция която ще обърне внимание на подобен казус?
Калъчев

RE: Бездействие на Съдия-изпълнител !

Мнениеот адв.Алексиев » 09 Окт 2001, 14:44

От писмото не се разбира дали сме колеги, но наистина засягаш една отвратителна тема - съдебното изпълнение. От около 2 години се говори за превръщането на СИС в частни, както е при нотариусите. Аз лично с нетърпение чакам този момент, защото ми е писнало да обяснявам на клиенти идиотското положение при което са се снабдили с изпълнителен лист, но вземането им изобщо не е станало по-вероятно. За съжаление много често ставаме жертва на местен патриотизъм, ако имаме "неблагоразумието" да заведем изпълнително дело в друг град. От друга страна всички магистратурни институции продължават да ненавиждат "алчния" и "ненаситен" кредитор. В същото време симпатизират на "нещастния" и "измъчен" длъжник...
адв.Алексиев

Назад към Изпълнително и обезпечително производство