начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Съществува ли ненакърнима наследствена част при ДГИ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съществува ли ненакърнима наследствена част при ДГИ?

Мнениеот lina_samsara » 16 Апр 2011, 19:52

Баба ми и дядо ми са приписали на баща ми апартамент срещу гледане и издръжка. Наскоро починаха и чичо ми твърди, че част от апартамента е негова ненакърнима наследствена част, въпреки че името му не присъства във въпросния договор. Аз поне не виждам как би било възможно подобно нещо, при положение, че в ДГИ е описан целия имот и такава част не се споменава.
Моля да ми кажете аз ли се заблуждавам или това са просто недобронамерени изказвания от страна на чичо ми.
Благодаря предварително.
lina_samsara
Нов потребител

Re: Съществува ли ненакърнима наследствена част при ДГИ?

Мнениеот Гост. » 16 Апр 2011, 20:22

Ако вашите родители са издържали и гледали прехвърлителите по ДГИ( вашите баба и дядо) няма от какво да се притеснявате.

Нещо не сте се разбрал с чичото...( въпреки да е възможно в един бъдещ момент да се говори за запазена част според зависи развитието на казуса, защото поне три разрешения може да има ), но ако е изпълнявано посоченото в изречение първо- отговорът ми е валиден - няма от какво да се притесняват родителите ви.
Гост.
Старши потребител

Re: Съществува ли ненакърнима наследствена част при ДГИ?

Мнениеот lina_samsara » 17 Апр 2011, 11:29

Благодаря за отговора. Т.е. да разбирам, че трябва да се докаже неспазване на ДГИ, за да може чичо ми да претендира за нещо подобно?
Споменахте, че има 3 възможни разрешения на казуса, какви са другите 2?
lina_samsara
Нов потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане